Desnonen les sis persones de l’antic camp de futbol de la Damm

Hi ha prevista una ordre de llançament per aquest matí, després que el darrer cop s’anul·lés 

La Guàrdia Urbana ha desnonat a priemra hora del matí el grup de persones que vivien des de fa mesos a les instal·lacions de l’antic camp de la Damm. Tot i la concentració de desenes de persones per donar-los suport, convocats pel Sindicat de l’Habitatge de 9 Barris, no han pogut aturar l’ordre de desnonament.

Els joves reclamen una alternativa per anar a viure. L’Ajuntament, que a més és propietari del terreny, els ha ofert un allotjament d’emergència, però els desnonats l’han rebutjat. La raó és que, sense papers ni lligams, es dediquen a la recollida de ferralla. Una activitat que, diuen, no poden continuar exercint des d’un alberg. Per això, reclamen la regularització dela seva situació i un lloc per viure.

L’Ajuntament de Barcelona assegura que s’havia de dur a terme el desallotjament donades les males condicions dels vestidors, fet que els fa qualificar la situació que vivien els joves com a infrahabitatge. Hores després del desnonament, ha procedit a enderrocar els vestidors.

L’Ajuntament va adquirir el solar al 2019, en una operació d’intercanvi de peces amb l’empresa funerària Áltima, per la qual Áltima està construint unes sales de vetlla al costat del cementiri de Sant Andreu. La idea de Districte de nou barris era convertir l’antic camp de futbol en una illa d’equipaments, pisos de protegits i zona verda. de fet, va fer un procés participatiu per definir-ne els usos, que ara per ara, sembla que haurà d’esperar. Almenys fins que es resolgui el conflicte actual.

Amb el desnonament també s’atura el projecte de construir un punt de trobada, debat i activitats al camp de futbol.  Un grup de veïns i activistes havien realitzat ja algunes jornades de treball per adaptar les instal·lacions i millorar les condicions de les persones que hi vivien.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies