La Prosperitat estrena exposició sobre el refugi antiaeri del carrer de la Florida

Els arqueòlegs Jordi Ardiaca i Xavier Maese participen a la inauguració avui a les 19h de la mostra sobre el refugi 

El Casal de Barri de la Prosperitat inaugura avui l’exposició sobre el refugi 758, del carrer de la Florida. La mostra, organitzada per la Comissió de Memòria i Patrimoni, es podrà veure fins al 26 de juliol i s’enceta amb un acte a les 19h en què participaran els arqueòlegs Jordi Ardiaca i Xavier Maese. Ardiaca, que a més d’arqueòleg és veí de la Prosperitat, va estar al capdavant de l’excavació d’aquest refugi. Maese forma part del Servei d’Arqueologia de Barcelona.

 

https://twitter.com/prosperistan/status/1540752612370178048

Al maig de 2018, les obres de reurbanització del carrer de la Florida van destapar l’entrada del refugi 758Eren 45 esglaons d’entrada que arriben fins gairebé els 10 metres de profunditat.  L’Unitat de Subsòl dels Mossos d’Esquadra, juntament amb els tècnics del Servei d’Arqueologia de Barcelona, van inspeccionar el refugi per assegurar-ne l’accés i comprovar el seu estat de conservació. A la galeria descoberta es van trobar diversos objectes com ara un morter i llaunes. Objectes que se sumen als elements que es van recuperar durant els treballs de buidatge de l’entrada al refugi que daten de la Guerra Civil: casquets de bala, una llauna de ferro, i dues insígnies polític militars amb un dibuix de la senyera i el nom Catalunya a la seva part superior.

De seguida la Prosperitat, amb la Comissió del Centenari i l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris al capdavant, van demanar que es condicionés per ser visitable. Malauradament, després d’excavar i fer-hi inspeccions i una reproducció en 3D, els tècnics van decidir que el refugi no era segur per ser visitat.  Finalment, el gener de 2019  una llosa va tapar l’entrada al refugi, acabant amb les esperances veïnals de poder-hi accedir. 

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies