Tall de servei de dos mesos per renovar les vies entre Horta i la Sagrera

Els usuaris hauran de viatjar amb el bus especial que posa TMB o buscar rutes alternatives

Comença el mes de juliol i amb ell el gran tall de servei al tram de la línia 5 de metro on s’han de renovar tres quilòmetres de via entre Horta i Sagrera. Aquestes vies han superar fa molts anys la seva vida útil i ocasionen vibracions i molèsties al veïnat, sobretot en zones com les del passeig de Fabra i Puig o les zones properes a Virrei Amat. 

Va ser precisament arran les queixes del veïnat afectat que TMB va decidir invertir 15 milions d’euros en substituir les vies i introduir estructures antivibratòries, entre altres millores, al tram que va des d’Horta fins a Sagrera. Després d’una primera fase d’obres durant la Setmana Santa, en què es van avançar en treballs previs i algunes millores, ara s’activen dos mesos amb el gruix de les obres.

Es preveu que els treballs estiguin acabats el 31 d’agost i es faran en dues parts: en una primer tram que va de Congrés a Vilapicina al juliol, i després s’amplia el tram afectat a Horta durant l’agost. Es fan en dos mesos en què el nombre de viatges baixa, perquè no hi ha escola i molta gent fa vacances. Hi ha previst compensar el tall amb un reforç del servei en un 20% a les línies de metro 1, 2, 3 i 4, així com també a les línies de bus amb un recorregut similar, com ara el V27 i el D50. A més, s’habilitaran busos llançadora que cobriran recorreguts similars als dels trams afectats per aquesta renovació.

Informadors a l’entrada de Virrei Amat durant el tall de Setmana Santa

TMB ha desplegat des de fa uns dies equips d’informadors a les estacions afectades i en punts d’interès, com els intercanviadors principals de la xarxa de metro. També hi haurà avisos per megafonia i informació detallada a les pantalles d’informació, al web i a les xarxes socials de TMB. A més, també recomanen fer servir el planificador de viatges “Vull anar” del web o l’aplicació de TMB per trobar alternatives de transport.

Un cop acabades les obres, TMB espera millorar la qualitat i l’eficàcia del servei de metro en aquest tram de la línia 5, millorar la fiabilitat de la línia, reduir-hi el nombre d’incidències i solucionar els problemes ocasionats per les vibracions a la superfície. També es preveu que facilitin que els viatges siguin més confortables i que en el futur es pugui augmentar el servei i la freqüència de pas dels trens.

Per la seva banda, el veïnat afectat del Turó de la Peira seguirà les obres amb recel. Confien que acabin les vibracions i sorolls que pateixen a casa seva, però segueixen preocupats per la presència d’esquerdes i altres incidents, com canalitzacions o finestres desajustades; i reclamen a TMB que s’estudiï la gravetat de les afectacions i es facin càrrec de les possibles reparacions, si calguessin.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies