Dilluns, setembre 25, 2023
SocietatVilapicina i la Torre Llobeta

El tramvia s’endinsa a Nou Barris fins a la plaça del Virrei Amat

Fotografies que testimonien el passat de Nou Barris

Aquest estiu recuperem algunes de les fotografies que il·lustren alguns dels capítols del nostre districte. La majoria són fotografies d’indrets, esdeveniments i veïns que han recopil·lat, conservat des de l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris i que han explicat i difós a partir del seu bloc.

El 18 de març de 1955, el tramvia es va endinsar fins a l’interior de l’actual districte de Nou Barris per l’avinguda dels Quinze (abans avinguda de Borbó) arribant a la plaça del Virrei Amat. Fins aleshores tant sols circulava per la frontera, és a dir, el passeig de Maragall. Va ser la línia 47 que connectava amb la plaça de Catalunya. La millora havia estat aprovada cinc anys enrere per l’Ajuntament de Barcelona, però fins llavors no es va fer efectiva. Els canvis van facilita el desplaçament dels treballadors dels barris de la Torre Llobeta, Porta i Santa Eulàlia de Vilapicina.

La història del tramvia a Nou Barris va ser efímera, i va respondre al creixement de la població a les perifèries obreres mentre a molts barris ja s’anava suprimint.

El final de la línea 47 a la plaça del Virrei Amat era  tot just al costat de la masia de Can Sitjar. Amb la urbanització de la plaça, es va construir la gran rotonda central per a què els tramvies poguessin donar la volta.

Quatre anys després la línia 47 va ser perllongada fins al passeig de Verdum.  I al 1968 fou substituïda per autobusos.

A la imatge es poden apreciar els tramvies davant de l’esglèsia de Santa Eulàlia de Vilapicina. A la fotografía també s’aprecia part del que avui dia és la plaça del Virrei Amat.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies