Dilluns, setembre 25, 2023
CanyellesUrbanisme

La “transformació integral” del CEM Artesania, prevista per al proper mandat

El nou poliesportiu és una de reivindicacions més llargues de l’AV Canyelles

L’Institut Barcelona Esports ha anunciat la construcció de 4 nous equipaments esportiu i la “transformació integral” de 5 més. Dins aquests darrers ha inclòs una de les grans lluites històriques de Canyelles i les Roquetes, el poliesportiu del carrer d’Artesania, ja que l’actual s’ha quedat petit, envellit i caduc.

La nota de premsa de l’Ajuntament parla de “transformació integral” i apunta que ja es disposa ja del projecte bàsic i s’ha iniciat la redacció del projecte executiu del nou Centre Esportiu Municipal Artesania. Sense projecte executiu encara, les obres hauran d’esperar encara al proper mandat.

Conceptes a banda, es parla de construir una nova piscina i sales d’activitats al solar reservat per a tal fi des de fa més de vint anys, on encara es conserva un cartell en què es podia llegir aquesta finalitat fins fa uns anys, quan el sol va acabar d’esborrar les lletres. La idea de l’Institut Barcelona Esports és encabir tota l’activitat en un sol pavelló compacte, el que es mostra a la imatge que encapçala aquesta notícia, de manera que es pugui mantenir l’activitat del centre actual mentre duri la construcció del nou CEM. El poliesportiu estarà limitat pel carrer d’Antonio Machado, l’edificació de l’actual CEM Artesania, la benzinera de la via Favència, i a l’oest per un espai lliure que serà en un futur el connector verd del parc de la Guineueta amb la serralada de Collserola.

L’AV Canyelles al solar destinat al futur poliesportiu, en una imatge de l’any 2018
Una reivindicació històrica

El veïnat ha acollit l’anunci amb cert escepticisme. No és la primera vegada que s’anuncia la construcció del poliesportiu. L’AV Canyelles conserva encara un CD-ROM amb les imategs virtuals del projecte de fa vint anys. Al setembre de 2001 ja es va anunciar el concurs per tirar endavant les obres, però les obres per fer arribar la línia 3 de metro fins a Canyelles van aturar el projecte, ja que el túnel passava per sota.

Al març de 2006 l’Ajuntament va aprovar la remodelació de la piscina del carrer Artesania i l’ampliació del recinte. Les obres les havia de dur a terme l’empresa Nou Barris Fitness – UBAE, que aleshores gestionava les instal·lacions. Però no es va fixar un data concreta, sinó un termini màxim, i per problemes econòmics, aquestes obres no van començar mai. El veïnat van exigir que es rescatés el projecte i s’assumís des de l’Ajuntament

El nou CEM es va reprendre al març de 2017, quan el govern de Nou Barris va anunciar als veïns de Canyelles i les Roquetes que estava treballant en l’elaboració de l’avantprojecte de poliesportiu.  Un any després, es va apuntar que el projecte podria engegar al 2021, si l’Institut Barcelona Esports assumia la inversió. I amb una pandèmia i crisi pel mig, l’IBE anuncia que s’encarregarà de la inversió i posa el CEM Artesania en el calendari del nou mandat, que començarà després de les eleccions del proper mes de maig.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies