Dilluns, setembre 25, 2023
Canyelles

Indignació per la destrossa de l’entrada de la mina de la Font de Santa Eulàlia

L’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris reclama un compromís del Parc de Collserola amb les fonts

La Font de Santa Eulàlia és una de les més populars de la Collserola noubarrienca, però des de fa uns anys el seu aspecte cada cop és més degradat. A les nits s’hi instal·len grups que hi celebren ‘raves’, festes il·legals i botellades, i que acaben provocant destrosses al mobiliari i l’entorn. Hi encenen fogueres i han cobert de grafittis gairebé tot. Ara s’ha anat un pas més enllà i ha aparegut destrossada la porta de ferro de la mina d’aigua. Per forçar-la, a més, han caigut algunes de les totxanes a l’interior de la mina. Si fins ara pel tub hi rajava poca aigua a causa de la sequera i la manca de manteniment i neteja de la mina, ara ja hi cau cap gota.

Aquesta situació indigna a tots aquells que recorden aquest racó com un punt de trobada i descans, tranquil, fruit de l’esforç i de la cura d’un grup de veïns de Canyelles que fa temps que ha no hi són. Des de l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris reclamen als responsables del parc de Collserola un compromís per salvar les fonts i dignificar-les com a part del patrimoni històric que són. “Volem que es dediquin treballadors especialitzats en mantenir i rehabilitar fonts com la de Santa Eulàlia o la Vella de Canyelles, en contra de la tendència de treballar-hi amb grups de voluntaris. I cal més vigilància, que qui vulgui fer mal no cregui que ningú el veurà”, afirma l’Arnaldo Gil “Arni”, qui coneix i ha reivindicat les fonts des de fa dècades. Ara esperen que el parc reaccioni i, tot i que és una mina d’aigua privada, s’hi pugui actuar i reparar la caseta per evitar que les destrosses vagin a més.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies