Dimecres, febrer 28, 2024
Nou BarrisSocietat

La comissaria de la Guàrdia Urbana de Nou Barris podrà gestionar denúncies de violències masclistes a partir de l’any vinent

El servei per atendre a les víctimes entrarà en funcionament a partir del primer trimestre de 2023 
Per primera vegada la Guàrdia Urbana de Barcelona podrà tramitar directament denúncies relacionades amb casos de violència masclista, que fins ara només es podien gestionar a través dels Mossos d’Esquadra. Aquest nou servei entrarà en funcionament a partir del primer trimestre de 2023 a Nou Barris.
En els darrers anys s’han posat en marxa diverses accions per millorar la protecció i l’atenció a les dones que viuen situacions de violències masclistes, com la Guia d’indicadors d’alerta, per detectar i actuar davant un possible cas, o la creació d’un agent referent en violències masclistes a cada districte, que es coordina i intercanvia informació amb el Grup d’Atenció a la Víctima dels Mossos.
A més, l’abril del 2023 entrarà en funcionament el Servei d’Atenció a la Víctima (SAV) de la Guàrdia Urbana, que s’ubicarà a la Rambla, 23, a Ciutat Vella. El nou SAV pretén ser un punt d’atenció integral a les dones víctimes de violències masclistes i els seus fills i filles que acudeixen a posar una denúncia a les dependències policials, un espai on la prioritat serà atendre’ls coordinadament amb els serveis assistencials i policials.
Es gestionaran totes les denúncies que es trobin entre els següents tipus de delictes vinculats a les violències masclistes en la parella i que es defineixen en diversos articles del Codi penal:
-Violència física o psíquica habitual (article 173.2)
– Lesions (articles 148.4 al 153.1)
– Amenaces (articles 169 al 171)
– Coaccions (article 172)
– Assetjament (article 172 ter)
– Injúries i vexacions lleus (article 173.4)
– Descobriment i revelació de secrets (article 197.7)
– Trencament de condemna (article 468)
Pel que fa a la resta de tipus penals relacionats amb les violències masclistes en la parella, caldrà dirigir-se als Mossos; també s’hauran de presentar als Mossos les denúncies que formulin terceres persones (diferents de la víctima) sobre la base dels supòsits detallats anteriorment.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies