Diumenge, abril 14, 2024
La ProsperitatUrbanisme

L’illa de la Plástica Flor tindrà la biblioteca més gran de tot Nou Barris

El Pla Director de Biblioteques fixa en 2.500 m2 l’equipament, previst per al mandat 2023 – 2027

Si les previsions es compleixen, abans de 2027 la Prosperitat estrenarà la que serà la biblioteca més gran de Nou Barris i la sexta de la ciutat. Tindrà 2.500 m2 i estarà situada a l’illa on antigament era la fàbrica de flors artificials i ornaments nadalencs Ideal Plástica Flor. La nova biblioteca donarà servei a la Properitat i a Porta però, pel seu tamany, també es calcula que l’àrea d’influència arribi a barris colindants, inclòs el de Sant Andreu. Encara no se’n coneixen més detalls, ja que el projecte de tota l’illa es troba ara en desenvolupament, però el document de treball del Pla Director de Biblioteques xifra en uns 16 milions d’euros la inversió en l’equipament.

Un equipament que inclourà també una gran sala auditori, que compartirà amb la resta d’equipaments de barri de la Plástica Flor. Aquest ha esta un dels esculls en la negociació entre veïnat i Districte de Nou Barris. Les entitats prosperenques reclamen una sala més petita, que puguin gestionar per a actes del barri. Districte defensa un espai més gran, que ambicioni acollir actes de ciutat.

Al darrer plenari, el regidor va marcar com a temes que voldria deixar encarrilats per ser executats en el proper mandat tota l’illa d’equipaments de l’Ideal Plástica Flor. Precisament, entitats i veïnat de la Prosperitat es van reunir fa uns dies amb l’equip d’arquitectes guanyadors del concurs d’idees, i els van transmetre les seves demandes.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies