Diumenge, abril 14, 2024
Nou BarrisSocietat

“Conscients del que mengem, canviarem el món”

Una campanya per promoure l’alimentació sostenible a la ciutat de Barcelona

Un canvi en els hàbits de compra a l’hora d’omplir el cistell suposa un salt qualitatiu per combatre l’emergència climàtica. La campanya “Conscients del que mengem, canviarem el món” té com a objectiu empoderar a la ciutadania per prendre decisions conscients i responsables a l’hora de comprar menjar. Demana a les persones que s’atreveixin a preguntar sempre que van a la compra sobre la procedència dels productes, com s’han produït o, fins i tot, si són de temporada, fomentant així, el consum d’aliments ecològics i de proximitat.

Comprar productes de proximitat implica evitar la contaminació del transport a llarga distància; consumir productes ecològics redueix l’erosió del sòl, els gasos d’efecte hivernacle i ajuda a conservar la nostra biodiversitat. A més, comprant ecològic i de proximitat, es disminueix el consum de productes químics i pesticides que poden ser nocius per a la salut.

La campanya, que s’allargarà fins a finals del mes de març i es desplegarà per tota la ciutat, comptarà amb un material informatiu exclusiu per a centres de primària i secundària, una oportunitat per incidir en l’educació alimentària de les properes generacions.

També seran protagonistes els comerços verds dels Mercats Municipals de Barcelona, els establiments perfectes i de més confiança on preguntar sobre els productes que després menjarem i que, durant el darrer tram de la campanya, regalaran carmanyoles i bosses reutilitzables per compres superiors a 10€.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies