Dimecres, febrer 28, 2024
PortaSocietat

L’Ajuntament compra 48 pisos protegits del carrer de la Selva per evitar-ne una posible privatització

Es tracta d’una promoció que Regesa va construir a Porta l’any 2006 amb una protecció de 30 anys

L’Ajuntament ha anunciat aquesta setmana la compra de diverses promocions d’habitatge públic a la ciutat per evitar que puguin ser comprats per mans privades per especular amb ells en el moment en què s’acabi el periode de protecció, fixat en 30 anys. Una d’aquestes promocions és a Nou Barris, al carrer de la Selva, 59-61. En aquesta adreça s’han adquirit 48 pisos construïts en sòl municipal,  que en el seu momenr es van cedir  a l’empresa comarcal Regesa per 75 anys. Tanmateix, segons les normatives, els restaven només entre 15 i 17 anys de protecció pública i després haurien pogut comercialitzar-se lliurement durant diverses dècades.

Amb l’adquisició directa de l’Ajuntament, la titularitat de les finques passa a ser pública i es salvaguarda el dret a l’habitatge assequible de totes les persones residents en aquests pisos de lloguer. S’evita així la situació que van viure els inquilins de dues promocions (una al Parc Central i una altra a Porta) quan un fons voltor va comprar els edificis i va modificar els lloguers i les condicions al veïnat.

Les finques adquirides són les darreres de titularitat de Regesa a la ciutat, i només quedaran una trentena d’habitatges situats en diferents promocions, que, en tractar-se d’habitatge de protecció oficial, podrien ser adquirits directament per l’Ajuntament o per qualsevol altra administració.

A banda d’aquests 48 habitatges, també s’han comprat dues finques més  a Horta-Guinardó i Sants-Montjuïc. En total, són 170 pisos per als quals s’ha destinat una inversió de 10,7 milions d’euros, un 17% per sota del preu de mercat, segons l’Ajuntament.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies