Dilluns, setembre 25, 2023
MobilitatVallbona

Vallbona estrena un bus a demanda deslligat del de Torre Baró Sud

El canvi arriba després de sis mesos de prova pilot del bus conjunt, que no ha acabat de satisfer el veïnat de les dues zones

 

A partir d’avui Vallbona tindrà un bus a demanda independent. TMB divideix en dos la línia que fins ahir operava a la zona sud de Torre Baró i a Vallbona per tal de donar resposta a les queixes veïnals dels dos barris pels retards o els marges d’espera. Per tant, s’estrena la tercera línia de bus a demanda de la Zona Nord i de Nou Barris, amb la intenció de millorar la connectivitat dels veïns i veïnes.

Es continuarà fent servir la mateixa aplicació que fins ara, de la mateixa manera que tant el de Torre Baró sud com el de Vallbona seguiran connectant amb la Trinitat Nova i amb Ciutat Meridiana. Però s’espera que ara els recorreguts baixin de temps, ja que no hauran de fer volta per Vallbona o Torre Baró, respectivament. Una altra novetat és que el vehicle dedicat a Vallbona recorrerà tot el barri, relligant doncs zones que ara mateix no estaven cobertes.

En tot cas, la divisió en dos de la línia serà objecte de seguiment i avaluació amb el veïnat de banda i banda de les autopistes per tal de comprovar si ara sí que el sistema satisfà els usuaris.

Es tracta d’un  nou intent després que la internalització a TMB -reivindicada pels tres barris- de les línies que operava l’empresa Sagalés, introduís canvis en recorreguts i freqüències de pas que, a la pràctica, van aixecar queixes i reivindicacions de millores. Algunes millores, segons fonts municipals, són difícils de resoldre a causa de la normativa de funcionament i seguretat de l’empresa pública, i de les dificultats dels barris. La més esgrimida és la complexitat per fer creuar vehicles a l’interior de Torre Baró. Els conductors de Sagalés es trucaven entre ells per coordinar-se, una possibilitat que a TMB és impensable.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies