Dilluns, setembre 25, 2023
UrbanismeVerdum

Aproven la reurbanització de la plaça del Verdum perquè sigui més verda, accessible i amable

L’Ajuntament preveu que les obres comencin a l’estiu i es facin zones d’estada i joc 

A poques setmanes que acabi el mandat, l’Ajuntament ha aprovat inicialment el projecte per reurbanitzar la plaça del Verdum i els seus entorns, des del carrer de Viladrosa fins al carrer de Góngora, i els carrers per a vianants de Robert Robert i el paral·lel. La intenció és aconseguir que aquest indret sigui un espai de trobada i també de joc, més verd i amable. L’aprovació del projecte preveu que les obres comencin a l’estiu d’aquest any, amb una durada aproximada de dos mesos i un pressupost de gairebé 600.000 euros.

La plaça del Verdum és hereva de l’original, que es trobava enmig del grup d’Habitatges del Governador. Amb l’enderroc d’aquests infrahabitatges, la plaça va desaparéixer i es va construir l’actual, una plaça amb tot un seguit de terrasses i alguns problemes de convivència i civisme. Per solucionar aquests conflictes i recuperar l’indret com un centre neuràlgic i de trobada, es va realitzar un procés participatiu des del Pla de Barris per recollir les opinions i suggeriments dels veïns. A partir de tot plegat, s’ha dibuixat una nova plaça del Verdum en què predominarà el verd. Per tractar els desnivells i millorar la connexió entre les diferents plataformes que conformen la plaça, s’incorporaran grans jardineres amb vegetació que es col·locaran reomplint les grades ja existents. A més, es renovarà el mobiliari urbà i s’hi instal·larà una zona de jocs infantils.

També s’actuarà al carrer de Robert Robert per convertir-lo en un espai versàtil on celebrar-hi esdeveniments de petit formatà. S’hi posarà més vegetació i tres noves jardineres a la façana de la cara nord del carrer, que generaran dues petites zones on poder seure i descansar.

Pel que fa al carrer paral·lel, que ja acull un espai de joc infantil, es consolidarà com un carrer de joc inclusiu i accessible amb la instal·lació, també, de mobiliari d’estada i acompanyament.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies