Diumenge, abril 14, 2024
Nou BarrisSocietat

La sequera avança la precampanya forestal

Els Bombers intensifiquen la vigilància a Collserola, tornaran a fer servir drons i demanen col·laboració i precaució a la ciutadania

La manca de pluges posarà a prova aquesta primavera i aquest estiu les nostres serres i boscos davant el perill d’incendis. Per això, Bombers de Barcelona ja han activat la precampanya forestal, que habitualment posen en marxa al maig. Això implica que s’activen les tasques preventives a Collserola i, amb elles, la vigilància. Enguany es tornaran a fer servir, després de l’experiència de l’any passat, drons tant per prevenció com en situacions d’emergències, ja que aporten un plus de seguretat als intervinents i faciliten la presa de decisions. Es tracta d’aparells no tripulat, que disposen de visió nocturna, visió tèrmica i altaveu, i per qüestió de protecció de dades i d’intimitat, no enregistren imatges, tan sol permeten el seguiment en temps real.

Els equips dels districtes de muntanya faran dos recorreguts diaris (matí i tarda) per la serra. A més de vigilar, també es pretén que els equips es familiaritzin amb tot allò que pot ser útil si es declara un foc, com ara conéixer bé camins, desnivells i accessos, aquells llocs on poder deixar els vehicles, i tot aquell element que pugui afectar l’actuació d’emergència en cas d’incendi. En aquesta línia, divendres passat ja es va fer un simulacre al voltant de la ronda de la Guineueta Vella, prop de Canyelles. A això se li afegirà l’entrada en funcionament a mitjans de maig del Parc de Vallvidrera, amb més  vehicles i d’efectius.

Pel que fa al veïnat, es demana extremar la precaució a l’entorn de Collserola. Des d’aquest cap de setmana passat no es poden fer treballs forestals o cap actuació (com ara cremar residus o fer barbacoes) que pugui generar guspires a menys de 500 metres de la massa forestal. Està previst que l’equip de Bombers faci recorreguts de divulgació de consells d’autoprotecció i prevenció als veïnats per explicar com cal actuar en cas d’incendi forestal i com cal mantenir les cases i els entorns per disminuir la vulnerabilitat en cas d’incendi.

D’altra banda, al llarg de tot l’any s’han fet sessions informatives de prevenció d’incendis forestals als diferents districtes de la ciutat, sobretot als territoris considerats de muntanya.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies