Diumenge, abril 14, 2024
CulturaTorre Baró

Càsting a Torre Baró per fer d’extres a una pel·lícula sobre el segrest reivindicatiu de l’autobus al 1978

Les convocatòries són els dies 15 (al Centre Obert) i 19 (al Casal de barri) 

Torre Baró serà protagonista d’una pel·lícula ambientada als anys 60 i 70, que es rodarà al barri entre juny i juliol. Per això, ara la productora busca entre els veïns i veïnes els extres que contractaran per a tal fi. Cerquen gent de totes les edats, des d’adults a infants, entre els set i 12 anys. El càsting serà dilluns 15 de maig de 17 a 20h al Centre Obert de Torre Baró i el divendres 19 de maig de 10 a 13.30h i de 16 a 19.30h al Casal de Barri de Torre Baró.
La història real que centrarà l’argument de la pel·lícula és el del segrest reivindicatiu d’un autobús l’any 1978. El veïnat de Torre Baró feia temps que demanava autobús per al barri. L’Ajuntament de Barcelona, però, sempre al·legava que no podien circular per aquells carrers estrets i costeruts. Fins que el líder veïnal i acntic president de l’AV de 9 Barris, Manuel Vital, va decidir actuar. Era conductor a l’actual TMB i el 6 de maig de 1978 va decidir pujar fins a Torre Baró amb l’autobús articulat de la línia 47 que estava conduint. En arribar al passeig de Valldaura va trucar des d’una cabina telefònica a casa seva per anunciar els seus plans, de manera que quan va arribar, després de recórrer la carretera Alta de les Roquetes, el va rebre tot de gent per donar suport al segrest reivindicatiu (com es comprova a la fotografia històrica que podeu veure sobre aquestes línies). L’autobús dia penjades unes pancartes reclamant el bus per al barri.
Vital va travessar Torre Baró i Ciutat Meridiana i de tornada cap al centre per l’avinguda Meridiana, al carrer de València el va enxampar la policia i traslladar a la comissaria del carrer de Malats, al barri de Sant Andreu. Al dia següent va ser jutjat pel segrest del bus i, tot i que l’empresa el va advertir que si ho tornava a fer que l’acomiadarien, finalment no li van fer res. Mesos després, al novembre de 1978, la línia 47 es va perllongar fins a Canyelles; un any després es  va crear la línia 77 entre la plaça del Virrei Amat i el castell de Torre Baró (actual 182) i el 10 de febrer de 1981 es va crear la línia 93 de microbús entre Ciutat Meridiana i la muntanya de Torre Baró.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies