Dilluns, setembre 25, 2023
SocietatVerdum

Adéu a Ginés Cuesta, el fotògraf del Verdum històric

Les seves imatges van capturar les Cases del Governador, la vida al barri i al entorns

Nou Barris ha perdut aquest dimarts un dels seus grans fotògrafs. No només des d’un punt de vista artístic, sinó sobretot des de la mirada històrica. Ginés Cuesta, veí de Verdum, ha mort als 78 anys, però ens ha deixat centenars de fotografies que permeten preservar a la memòria moments i indrets que ja no existeixen.

Va comprar-se la primera càmera l’any 1962 i amb ella, a més de la gran nevada, va retratar les dones que rentaven la bogada al safareig de les Cases del Governador, algunes de les seves fotografies més conegudes, però també de la vida al barri de les casetes blanques “de paper”, a la Via Favència, al carrer d’Almansa, les Roquetes i la Prosperitat, entre moltes altres zones per on va passar, càmera a mà i sempre a punt per fer una fotografia. Totes elles es poden consultar a l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris, on col·laborava feia uns anys i a qui va cedir el seu fons. També aquelles que va fer per continuar la tasca memorialística.

L’entitat li ha dedicat un article ben detallat, que us convidem a llegir, del que va ser la vida intensa i aventurera d’un home que va navegar fins a Nova York, va treballar al cinema (darrera i davant les càmeres) i va treballar de diversos oficis, ben variats.

Es dona el cas que avui, aquesta tarda, era un dels nominats als Premis Nou Barris 2023 en la categoria masculina. Malauradament, ja no hi podrà assistir. Avui, els que el coneixien i estimaven el vetllaran al Tanatori de la Ronda de Dalt i demà li donaran el darrer comiat a les 11h del matí.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies