Diumenge, abril 14, 2024
Nou BarrisSocietat

Inici de la campanya de prevenció d’incendis forestals

Els Bombers de Barcelona reforcen els seus dispositius per fer front als mesos d’estiu

S’activa el dispositiu dels Bombers de Barcelona per intensificar les tasques preventives contra incendis a les zones del parc de Collserola que pertanyen a la ciutat. Un total de gairebé 1.800 hectàrees ubicades als districtes de les Corts, Sarrià – Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris. Aquesta campanya estarà activa fins a mitjan setembre.

El 15 d’abril es va iniciar la precampanya forestal, i el 16 de maig es va posar en marxa el Parc de Bombers de Vallvidrera per tal d’obtenir un accés ràpid a la zona forestal i reduir el temps de resposta en cas d’incendi. Durant aquest temps, els bombers ja han dut a terme actuacions de prevenció, que ara s’ampliaran al màxim amb l’entrada dels mesos de més calor.

Les tasques preventives de la campanya es duran a terme en tres zones de cobertura bàsiques de la serra de Collserola, on es faran recorreguts diaris. A Nou Barris es vigilarà la zona de la carretera Alta de les Roquetes, Torre Baró, la carretera del Cementiri i Ciutat Meridiana. Es farà un reconeixement dels accessos, identificació dels camins i comprovació del seu estat i revisió dels recursos hidratants d’incendis.

També s’ha realitzat, a principis del mes de maig, un simulacre a la zona forestal, i la Guàrdia Urbana activarà un dispositiu a les zones forestals dels districtes implicats, amb patrullatges preventius als barris de muntanya, en torns diürns i nocturns.

A més, s’estan fent visites porta a porta al veïnat i xerrades divulgatives dirigides a les persones que resideixen a les zones forestals per tal d’incidir en la col·laboració per mantenir aquests espais lliures d’incendis i fer un bon ús de l’entorn, a més d’explicar com actuar en cas d’incendi forestal.

Durant la campanya forestal de l’any passat es van produir 19 incendis a l’àmbit de Collserola que pertany al terme municipal de Barcelona. La nostra implicació i les nostres actuacions en l’estada al medi forestal són clau per evitar incendis forestals:

  • No s’ha de llençar cap element que pugui comportar una ignició (burilles mal apagades, llumins, petards…) al bosc o en zones pròximes.
  • Està prohibit, entre el 15 de març i el 15 d’octubre, realitzar treballs forestals o actuacions que puguin generar guspires a menys de 500 metres de la massa forestal. Això inclou la prohibició de cremar residus i fer barbacoes. Només es permet fer barbacoes en infraestructures d’obra, amb mataguspires, tancament a tres parets que arribin al mataguspires i sempre que no hi hagi una prohibició expressa. En cas de fer una barbacoa, cal recollir les cendres adequadament.
  • A partir d’aquest any tampoc és permès instal·lar casetes de venda de pirotècnia a menys de 500 metres de la massa forestal.
  • No s’ha de deixar cap tipus de deixalla al bosc. Poden ser una font d’ignició.

Consulteu què cal fer en cas d’incendi forestal o com cuidar l’entorn de casa vostra en cas que visqueu en zones pròximes al bosc. Recordeu: davant d’un incendi el més important és trucar al 112 i donar tota la informació possible. L’aplicació mòbil My112, disponible tant per a Android com per a iOS, permet als equips d’emergències localitzar la trucada.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies