Dilluns, setembre 25, 2023
CulturaLa GuineuetaNou Barris

10 anys Relligant Nou Barris: La Guineu

El museu virtual compta amb una cinquantena de punts d’interès repartits per tot Nou Barris

 

Enguany es compleixen 10 anys des que es va inaugurar oficialment el Relligant Nou Barris, un projecte que, a partir de codis QR, va construir un museu virtual de la història i el patrimoni del nostre districte. Aquests codis QR es poden llegir amb el mòbil o tauletes electròniques i redireccionen a la pàgina web del projecte. Allà, es pot consultar la història de l’element concret i veure un vídeo explicatiu. Masies, aqüeductes, equipaments, places, lluites… de mica en mica des de Projectart-Nou Barris TV s’ha anat engreixant aquesta base de dades, amb la col·laboració sempre de l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris i el Grup d’Història de Can Basté.

 

Aquests dies us recollim alguns dels fets i curiositats que trobareu al Relligant Nou Barris. Avui toca la història de la Guineu.

 

El creixement del barri de la Guineueta durant els anys 50 i 60 va fer necessari la creació d’espais verds. Aquesta mancança es va començar a esmenar el 6 de desembre de 1971 amb la inauguració del Parc de la Guineueta.

Obra dels arquitectes Joaquim Casamor i Antoni Riera i l’enginyer Albert Serratosa, aquest parc que fa de frontera entre els barris de La Guineueta i Verdum, va ser construït sobre una bòvila i el torrent de la Guineu, un espai que s’havia anat degradant.

El parc va proporcionar als veïns un espai per passejar, descansar i on els nens podien jugar. També va oferir un plató perfecte per a les fotografies que passarien a formar part de la majoria dels àlbums familiars l’escultura de la Guineu.

guineu

La Guineu és una escultura de ferro de cinc metres de longitud i un metre i mig d’alçària. L’escultor, Julià Riu Serra, va defugir els dissenys més realistes per crear una obra de semblança articulada formada per peces de ferro que volen transmetre la força de l’animal.
La Guineu, tot un símbol del barri, contempla i vigila a partir del 2018 el seu territori des d’un parc totalment renovat i més accessible.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies