Dijous, maig 23, 2024
CanyellesCulturaNou Barris

10 anys Relligant Nou Barris: Font màgica Manuel de Falla

El museu virtual compta amb una cinquantena de punts d’interès repartits per tot Nou Barris

 

Enguany es compleixen 10 anys des que es va inaugurar oficialment el Relligant Nou Barris, un projecte que, a partir de codis QR, va construir un museu virtual de la història i el patrimoni del nostre districte. Aquests codis QR es poden llegir amb el mòbil o tauletes electròniques i redireccionen a la pàgina web del projecte. Allà, es pot consultar la història de l’element concret i veure un vídeo explicatiu. Masies, aqüeductes, equipaments, places, lluites… de mica en mica des de Projectart-Nou Barris TV s’ha anat engreixant aquesta base de dades, amb la col·laboració sempre de l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris i el Grup d’Història de Can Basté.

 

Aquests dies us recollim alguns dels fets i curiositats que trobareu al Relligant Nou Barris. Avui toca la història de la Font màgica Manuel de Falla.

 

L’any 1994 es va inaugurar al barri de Canyelles el Parc de Josep Maria Serra Martí, un espai dedicat a qui va ser regidor de l’Ajuntament de Barcelona i un dels impulsors dels Jocs Olímpics de 1992. Obra de Cinto Hom i Carles Casamor, el parc és un exemple d’urbanisme reparador, ja que va millorar la qualitat de vida del barri.

Entre els elements monumentals que va incorporar l’espai destaca la font màgica dedicada a Manuel de Falla. Una font dissenyada per Pedro Barragán en la qual, gràcies als programes i circuits, l’aigua balla al ritme de la música.

falla1

Una gran plataforma rectangular dins d’un llac i una peça longitudinal en la part superior, que s’eleva gairebé 20 metres, formen la font màgica. L’aigua cau des d’aquí en cascada, es projecta des dels sortidors i es vaporitza sota les grans pedres que hi ha en un lateral del llac.

L’espectacle es pot controlar des d’un tauler de control, però també es pot programar perquè s’encengui i s’apagui sola a hores preestablertes i s’escullin aleatòriament les cançons.

Aquesta font cibernètica que expulsa l’aigua a un ritme de 300 litres per segon, combina figures d’aigua i llums depenent dels tons de les cançons. Els aguts, greus i mitjans s’associen amb els colors i alçària d’aigua.

L’any 2014 la font va actualitzar-se amb tecnologia LED. L’estrena del nou sistema es va fer durant la Festa Major de Nou Barris.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies