Dissabte, abril 13, 2024
Audiència pública i PlenariNou Barris

Nou Barris constitueix el consell plenari amb Carol Recio com a presidenta

L’encara regidora Rosa Alarcón aixeca uns minuts la sessió extraordinària arran els xiulets de protesta quan es prenia la paraula des de Vox

Carol Recio, regidora de Barcelona en Comú, ha estat la candidata triada com a presidenta del Consell Plenari de Nou Barris. Un càrrec que no suposa formar part del govern sinó gestionar el funcionament del plenari. Després de recordar i posar en valor el seu arrelament a Nou Barris, on ha nascut i crescut – també políticament- Recio va acceptar el càrrec amb “il·lusió i orgull”, tot i reconeixent que presidir els plenaris del districte és un gran repte. En aquest sentit, va instar a recuperar la discussió constructiva i la negociació a uns plenaris que són “els més llargs de la ciutat perquè és una victòria veïnal poder participar-hi”. A més, va fer una crida contra els discursos d’odi, com ara els xenòfobs o contra les dones i va assegurar que el ple de Nou Barris ha de ser un espai segur.

A la sessió extraordinària de constitució plenària, els consellers i conselleres dels diferents partits van prendre possessió del seu càrrec. L’acte el va dirigir l’encara regidora Rosa Alarcón, que va aprofitar per anunciar que, tot i que li feia “il·lusió la nova etapa a Nou Barris”, aquella era la primera i darrera compareixença al ple del districte, ja que ha dimitit per prescripció mèdica. De fet, Alarcón va explicar que pateix la síndrome de Meiges, que fa que els ulls se li tanquin involuntàriament, i que, a partir d’ara la seva causa serà la difusió sobre aquesta malaltia, que només pateixen una quinzena de persones a Catalunya, per tal de reclamar-ne la investigació. Alarcón va rebre l’escalf de consellers, conselleres i alguns dels veïns presents a la sala.

D’altra banda, cal destacar que la primera part del plenari no va estar mancada d’incidents. Des del públic es va protestar en el moment en què els dos regidors de Vox -que ha entrat al ple noubarrienc per primer cop- prenien la paraula. De fet, després d’un parell d’advertències de fer desallotjar la sala de plens, tant pels xiulets dels protestants com pels aplaudiments dels seguidors, va aixecar la sessió durant cinc minuts. Després, la sessió es va reprendre, la consellera de vox va fer le seu discurs i la sessió va continuar amb normalitat.

 

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies