Diumenge, abril 14, 2024
Nou BarrisUrbanisme

Renovació o replantejament de diverses àrees infantils de Nou Barris

L’àrea del passeig de Valldaura amb Lorena ja ha renovat els elements de joc

Aprofitant l’estiu, el Districte de Nou Barris s’ha replantejat o renovat algunes de les àrees de jocs infantil dels nostres barris. Algunes s’han renovat, i altres desapareixeran per convertir-se en zones d’estada o bé créixer en una altra ubicació. Anem a pams.

L’àrea infantil situada a la confluència del passeig de Valldaura amb el carrer de Lorena (a la imatge) ha renovat completament els jocs, amb la intenció de mantenir-se com a àrea infantil. L’antiga torre tobogan, però, ha estat subtituït, amb “la finalitat de fer un àrea accessible”, jocs amb petita alçada de caiguda, dedicats a nens i nenes de fins a 5 anys. En concret s’estrenaran un multijoc amb tobogan, un panell lúdic, una caseta, un joc d’equilibri i una molla amb dues places.

En canvi les zones del passeig de Ciutat de Mallorca, just davant de l’escola Palma de Mallorca, i la ubicada entre els carrers de Torrent de Can Piquer i Emili Roca, passaran a ser zona d’estada després que l’Ajuntament n’estudiï els usos que s’hi fan. En el primer cas, s’ha pres la decisió de suprimir l’àrea de joc perquè “no permet gaire millora i està situat al costat de la plaça Sóller, recentment remodelada i amb noves àrees de joc infantil”. En el cas de Torrent de Can Piquer amb Emili Roca, perquè l’àrea “no permet una millora qualitativa i l’ecosistema lúdic disposa de suficients àrees de joc”. Així doncs, es destinaran a zona d’estada i amb espai suficient per al joc espontani.

A més, a l’àrea infantil del parc Central de Nou Barris, s’hi eliminarà el joc petit i obsolet que està al costat de la tirolina, i que ja es va haver de reduir quan es va construir la balena i la nova tirolina. En aquest cas no es perd la instal·lació, ans el contrari. Es crearà un circuit de salut  per a la pràctica esportiva d’adolescents i joves, estil cal·listènia, un cop vist que aquest n’eren els usuaris. S’ubicarà a l’esplanada situada entre els carrers de Vilalba dels Arcs i Mont-ral, a la part alta del Parc Central.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies