Diumenge, abril 14, 2024
UrbanismeVallbona

En marxa les obres per obrir una nova connexió a Vallbona sota les vies del tren

Es construeix una nova passera d’11 metres d’amplada i 6 d’alçada, que es preveu estrenar al maig

Les màquines ja han començat a remoure les terres i preparar el terreny per obrir un nou pas al talús que suporten unes vies d’Adif  i que suposen un obstacle enmig de Vallbona, al carrer d’Oristà. Vianants, vehicles i bicis només poden travessar a banda i banda d’aquestes vies a través dels dos passos estrets, de 3,5 metres d’ample, de l’anomenat pont dels Dos Ulls. És un pas perillós, que des de fa uns anys es regula amb un semàfor de pas, que indica als vianants quan poden travessar sense risc de trobar-se un cotxe, camió, moto o autobús dins el pont. Tot i aquesta mesura, el veïnat no ha deixat de reclamar una solució.

I aquesta solució és la que s’obre ara amb aquest nou túnel, que se situarà ben a prop de l’actual. Serà només per a vianants i tindrà 11 metres d’amplada, 6,1 metres d’alçada i una llargada de 13,30 metres en la llosa superior i 17,48 metres en la inferior. Aquest túnel serà, en realitat, un calaix de formigó armat que es construirà tot just allà al costat i que s’anirà empentant a través del talús amb gats hidràulics. Un sistema que permetrà fer l’obra sense afectacions a les vies de tren que passen per sobre el talús. Tanmateix, es preveu estintolar aquestes vies per evitar riscos.

La passera tindrà un ús peatonal temporal, durant uns anys, fins que pugui dur-se a terme un nou planejament urbanístic, un cop soterrades les vies de la R2 (que passen ara per darrere del camp de futbol de Ràcing Vallbona, prop del pont del carrer d’Oristà). Amb aquest soterrament de vies, Vallbona i també Montcada guanyaran espai a la riba del Besòs i es preveu algun vial nou per connectar les dues ciutats. Aleshores, el pas nou deixarà de ser per a vianants per acollir el trànsit rodat i de bicicletes. Per contra, el pont dels Dos Ulls i el seu entorn seran reurbanitzats  i pacificats amb grans voreres i zones verdes, i serà el lloc de pas per als vianants.

L’actuació té un pressupost de 2,42 milions d’euros i forma part del projecte Agrovallbona, que té per objectiu una transformació del barri a través d’un projecte socioeconòmic basat en la sostenibilitat, en els terrenys de la Ponderosa, el rec Comtal i la recuperació de la Granja del Ritz com a equipament.

 

 

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies