Dissabte, abril 13, 2024
Ciutat MeridianaUrbanisme

El CEM Can Cuyàs reneix renovat i actualitzat gràcies a una inversió de 800.000 euros

 L’equipament ha estrenat una nova sala de fitnes i un espai exterior de cal·listènia, a més de climatització i acumulació d’aigua calenta

Després de mesos d’obres, el CEM Can Cuyàs ha estrenat unes instal·lacions millorades a partir d’una inversió de prop de 800.000 euros que ha finançat l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports (IBE). Sobretot s’han reformat els espais de piscines i del vestíbul.

La piscina gran s’ha reparat de patologies estructurals i s’ha consolidat el terreny sota el vas a base de la injecció de resines. Es dedicarà a activitats, aprenentatge de natació i a la natació adaptada. En canvi la segona piscina, la petita, ha desaparegut i ha deixat pas a una sala d’activitats de 200 m2, dedicada al treball individual de musculació, càrdio-vascular, entre d’altres, i disposa d’un gran finestral de cara a la piscina.

També s’ha reformat la recepció del poliesportiu, s’han adequat elements estructurals i s’ha fet una intervenció en el sistema de climatització i d’acumulació d’aigua calenta sanitària, així com la rehabilitació i posterior pintat de les façanes exteriors de l’edifici. El centre també disposa ara d’una zona exterior per activitats de cal·listènia. Finalment, s’han reformat els tres vestidors d’abonats i abonades: el femení, el masculí, i el de persones amb mobilitat reduïda i necessitats especials.

Una renovació molt reivindicada pel barri

Feia anys que des de Ciutat Meridiana es reivindicaven millores en un poliesportiu que havia quedat desfasat i que tenia molts problemes de manteniment en aquest equipament. Als anys 2016 i 2017 van ser diverses les protestes per aconseguir-ho. Malgrat aconseguir el compromís municipal, han hagut d’esperar fins ara.

El CEM Can Cuyàs es va construir l’any 1982 amb subvencions públiques per una cooperativa de pares i mares dels barris de l’entorn: la Cooperativa de Mestres i Pares de l’Acadèmia Ciutat Meridiana. El projecte inicial constava d’una piscina d’aprenentatge i un pavelló poliesportiu, tot i que per temes de subvencions només es va poder portar a terme la piscina. L’any 1990 l’edificació va ser objecte d’una reforma per incorporar un nou pavelló sobre l’espai de les piscines existents.

La instal·lació va passar per diverses mans que van renunciar a la seva explotació successivament per les dificultats d’obtenir una rendibilitat mínima, fins que va acabar essent propietat municipal.

Actualment, la gestió del CEM Can Cuyàs és a càrrec de l’entitat JUMP 2001, S.L., que ha estat la que ha fet una inversió de 799.257 d’euros, amb finançament de l’Ajuntament de Barcelona, per portar a terme aquestes obres. Avui dia compta amb més de 1.017 persones abonades.

El CEM Can Cuyàs destaca per la tasca social que ha fet aquesta instal·lació dins l’entorn de Ciutat Meridiana. També ha estat molt important la sensibilitat d’aquest centre vers les persones amb diversitat funcional. De fet, al CEM Can Cuyàs s’han organitzat activitats específiques per aquest col·lectiu. Des del 2017 es dur a terme un programa especial de l’Ajuntament de Barcelona de natació adaptada, pel qual ja han passat més de 300 persones. Es tracta d’un projecte únic a tota Barcelona que va més enllà de l’activitat esportiva de natació, fomentant la vida saludable per tots els seus usuaris i usuàries.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies