Diumenge, abril 14, 2024
CulturaNou BarrisVerdum

L’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris celebra el 40è aniversari

L’entitat va organitzar un acte dijous a l’Espai Via Favència per als socis i simpatitzants

L’Arxiu Històric de les Roquetes -Nou Barris es fa gran, però continua amb la mateixa vitalitat dels orígens. Enguany, l’entitat arriba als 40 anys i ho ha volgut celebrar amb els socis i simpatitzants, que no en són pocs. Dijous va organitzar un acte a la seva seu actual, l’Espai Via Favència, amb un gran pastís d’aniversari. Des de Projectart-Nou Barris Televisió volem felicitar també als nostres companys d’aventures i edifici, i desitjar-los un llarg camí compartit.

El Centre d’Estudis Populars i Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris és una entitat sense ànim de lucre fundada oficialment el 20 de novembre de 1983 a l’Escola d’Adults Freire, per un grup de persones sensibilitzades a recuperar, preservar, fomentar i difondre la memòria històrica de les barriades que conformen l’actual districte de Nou Barris. El fons documental va anar creixent gràcies a les aportacions de particulars.

Una de les grans les línies d’actuació ha estat la defensa del patrimoni com a element de recuperació de les arrels i com a signes d’identitat.  L’any 1994 l’Arxiu es traslladà a l’Ateneu Popular de Nou Barris, i des del 2011 s’ubica a l’Espai Via Favència, compartint l’edifici amb les entitats Projectart i 9Barris Acull. Les seves principals activitats són: les Passejades de Barri, les Rutes per Collserola, les Històries de Cafè (tertúlies), la Sessió Continua (passi de documentals i pel·lícules), a més de conferències, seminaris, exposicions i col·laboracions amb altres associacions i entitats.

Periòdicament, l’Arxiu participa en les reunions de la Coordinadora d’Associacions i Entitats de Nou Barris, publica una revista que surt dues vegades a l’any i col·labora en altres mitjançant articles, i té la seva presència tant a La Cultura va de Festa com a la Festa Major de l’Ateneu Popular de Nou Barris.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies