Dimecres, febrer 28, 2024
ParticipacióPorta

Porta celebra el Consell de Barri amb un punt sobre els processos participatius pendents

La sessió és presencial, sense retransmissió per internet, i comença a les 18h

L’Ateneu la Bòbila acull aquesta tarda a partir de le 18h el primer Consell de Barri del mandat. Això vol dir, que s’una banda, s’ha de constituir qui en formarà part de la taula, cosa que no s’ha de confondre amb qui en participa, ja que tothom hi pot acudir i exposar preguntes, queixes o reivindicacions. D’altra banda, serà el moment de posar sobre la taula temes que han quedat pendents i, segurament, fer seguiment d’altres que són en marxa.

D’entre el primer bloc trobem els processos participatius que van quedar pendents el mandat passat. Són dos. Està encara per definir l’ús que se li ha de donar a la masia de Can Valent. La primavera de 2022 van començar les obres de rehabilitació d’aquesta masia que pràcticament era en runes, i després de descobrir-hi i estudiar-hi elements arqueològics del segle XVII i XVIII, les obres van acabar el passat mes de febrer. Des d’aleshores, la masia es troba buida i tancada, en espera que es decideixi en què ha de convertir-se per acabar de condicionar-ne l’interior i posar-la en marxa. Entitats com l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris ja ha expressat la seva preocupació perquè es pugui degradar o ocupar, en aquests mesos que fa que està buida.

L’altre procés participatiu ha d’abordar el futur de l’anti  camp de futbol de la Damm. Un espai on hi podria haver algun equipament, zona verda i pisos de protecció oficial. En aquest cas dependrà molt de la qualificació urbanística del terreny i els possibles canvis que se’n puguin fer.

Més temes pendents a Porta són la reforma del solar d’Escultor Ordóñez, que va sorgir d’un procés participatiu, i altres actuacions al voltnat del Parc Esportiu de Can Dragó, on les zones per a gossos arrosseguen polèmiques des de fa temps.

L’ordre del dia de la sessió d’avui és:

ORDRE DEL DIA:

1. Inici del procés de renovació de la comissió de seguiment i la vicepresidència del Consell

2. Estat de la situació dels projectes de Pressupostos Participatius de Porta

3. Informe de les actuacions i protocols en el control de plagues per part de Parcs i Jardins

4. Torn obert de paraules

 

 

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies