Diumenge, abril 14, 2024
La ProsperitatUrbanisme

La Plástica Flor tindrà un equipament cultural amb gimnàs i una gran àrea verda amb arbreda

Districte de Nou Barris preveu començar les obres a finals de 2025

El govern de Nou Barris ha presentat aquesta setmana l’avantprojecte per a l’illa de la Ideal Plàstica Flor, la darrera gran fàbrica de la Prosperitat. El solar canviarà radicalment. D’acollir un aparcament de cotxes, a esdevenir una illa verda, amb una arbreda que proporcioni ombres i permeti els veïns i veïnes afrontar l’augment de temperatures que ens comporta el canvi climàtic. I tot això presidit per un edifici innovador. Un equipament que acollirà un gimnàs, un sala auditori, una mena de centre cultural o cívic, i a les dues plantes superiors, la que serà la biblioteca més gran de Nou Barris.

Si comencem parlant d’aquesta biblioteca, cal dir que serà en realitat, el trasllat de l’actual Biblioteca Nou Barris, perquè l’edifici actual s’ha quedat petit. Ocuparà les dues plantes superiors, cosa que suposa una novetat, ja que habitualment se situen a la planta baixa quan formen part d’un equipament d’equipaments. I tindrà unes terrasses des d’on es podran contemplar, un cop hagin crescut, les copes dels arbres de la plaça. La biblioteca incorporarà la nova visió de futur que ja s’ha incorporat a algunes com la Gabriel García Márquez, amb tallers i cessió d’espais per al barri. És per això que la resta de l’edifici serà d’ús compartit. Les sales i l’auditori del centre cultural seran utilitzades pel veïnat, les entitats i la biblioteca.

I pel que fa al gimnàs, cal dir que també serà compartit. Durant l’horari lectiu serà per als alumnes de l’Escola Víctor Català, que actualment no tenen un lloc on fer educació física. Però als caps de setmana o a les tardes serà obert al barri.

Han estat molts anys d’espera amb la provisionalitat d’un aparcament i un parc infantil. També any de debat i un primer esquema de desitjos i demandes. I els darrers, d’enfrontament entre el veïnat  de la Prosperitat i Districte de Nou Barris per modificacions que s’havien introduït després del concurs d’idees consensuat.  Unes modificacions que implicaven sobretot l’augment de l’auditori per poder acollir esdeveniments que ara no troben un lloc idoni a Nou Barris. També la desaparició dels bucs d’assaig. Districte argumenta que ja n’hi ha al nou Casal de Joves de la Prosperitat (a punt d’inaugurar-se, al gener), però el veïnat considera que, sent un equipament juvenil, no té molt sentit que segons quins músics els utilitzin. Finalment han fet concessions que permeten que el procés avanci. Tot i això, durant la presentació de l’avantprojecte es van fer paleses la tensió i les crítiques. Per començar, no va sentar bé que a l’acte no hi assistís el regidor de Nou Barris. Problemes d’agenda, el van defensar des del govern.

Més contents estan els veïns en haver aconseguit que no es construeixi un aparcament subterrani sota la plaça que limiti les possibilitats de plantar-hi arbres, com ja ha passat a altres places com la d’Àngel Pestaña. Aquest aparcament se situarà, en un procés independent al de l’illa Plàstica Flor, al passeig de Valldaura, per uns 11 milions d’euros.

Ara toca encarregar el proejcte bàsic i l’executiu amb la mirada posada a finals de 2025 per iniciar unes obres pressupostades en uns 24 milions d’euros, segons va afirmar el gerent de Nou Barris, Gabriel Duarte.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies