Dimecres, febrer 28, 2024
La GuineuetaNou BarrisTecnologia

Alumnes de la 42Barcelona i d’IT Academy arriben a la final de la hackató mundial de la NASA

Estudien en un campus de programació que ocupa 1.600 metres quadrats del Parc Tecnològic de Barcelona Activa

Un equip d’alumnes de les escoles de programació 42Barcelona i IT Academy de Barcelona Activa han arribat a la final del NASA International Space Apps Challenge, la prestigiosa hackató mundial organitzada per la NASA, i que ha abordat problemes reals de la Terra i de l’espai.

Els equips participants han creat aplicacions mòbils, software, hardware, visualitzacions de dades i solucions per a plataformes, davant de desafiaments dissenyats directament per la NASA per contribuir a missions d’exploració de l’espai i ajudar a millorar la vida a la Terra. Aquesta edició compta amb 40 equips seleccionats finalistes, dels quals en sortiran 10 equips guanyadors, el gener de 2024. Barcelona ha estat seleccionada amb un equip que passarà a la final, compost per 6 persones –3 dones i 3 homes– 5 de les quals de la IT Academy i una de 42Barcelona. L’equip finalista barceloní és Galactic Space Coders, amb un projecte relacionat amb la preservació dels oceans en el futur.

42Barcelona és un campus de programació ubicat al Parc Tecnològic de Barcelona Activa, a Nou Barris. El centre es troba al TOP 10 de les universitats més innovadores del món, és presencial i gratuït, està obert les 24 hores els 7 dies de la setmana, i segueix una metodologia innovadora basada en projectes, que utilitza la ludificació i l’aprenentatge entre iguals. Des dels inicis del campus 42Barcelona s’ha traçat una línia de col·laboració efectiva amb IT Academy, arribant a resultats molt positius i amb un focus especial en la formació tecnològica a dones i amb formació molt especialitzada com ciberseguretat i IA.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies