Dimecres, febrer 28, 2024
La ProsperitatSocietat

La propietat del solar de l’hort-jardí Date una Huerta no vol renovar l’acord de cessió d’ús de l’espai

El moviment veïnal de la Prosperitat demana a l’alcalde que intercedeixi per tal que els usuaris puguin continuar amb les activitats

El projecte d’hort i jardí veïnal Date una Huerta ha perdut la salvaguarda que tenia amb l’acord de cesió d’ús que la propietat va signar ara fa un any. L’acord va caducar a finals d’any, i la mediació feta pel districte de Nou Barris no ha aconseguit que el fons immobiliari els hi renovi. Ara els usuaris tornen a estar desprotegits de qualsevol acció que decideixi la propietat del terreny. Abans de l’acord de cesió, van haver de fer front a set intents de desallotjament.

Fa set anys que els veïns van ocupar el terreny del número 79 de Joaquim Valls, un solar que aleshores feia anys que restava abandonat i ple de brutícia. Un grup de veïns el va netejar i el va convertir en un hort-jardí per al barri, on també s’hi programen activitats. En aquest temps, el projecte Date una Huerta ha tingut set intents de desallotjament que han estat aturats per la pressió dels veïns. El col·lectiu compta amb el suport de l’AV de la Prosperitat.

L’acord de cesió signat ara fa un any, va donar un respir al projecte. Per això ara les entitats demanen que es torni a signar un conveni que permeti mantenir l’espai per al barri mentre no s’hi construeixi. Esgotada ara la via de la mediació entre propietat i Districte, el moviment veïnal demana ara a l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que intercedeixi personalment per aconseguir la renovació del conveni, o com a mínim una moratòria de sis mesos.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies