Dimecres, febrer 28, 2024
Nou BarrisSocietat

Els barris de Porta i de Vilapicina i la Torre Llobeta s’integraran al programa Salut als Barris

L’Ajuntament preveu ampliar el projecte dels 26 barris actuals a 37 fins al 2030

Porta i Vilapicina i la Torre Llobeta seran els dos propers barris del nostre districte en acollir-se al programa Salut als Barris. Encara no hi ha data, més enllà de l’anunci de l’Ajuntament que aquests dos territoris estan a la llista dels onze que s’inclouran al programa entre el 2025 i el 2030.

Es tracta d’un programa coordinat per l’Agència de Salut Pública de Barcelona que busca millorar la salut i la qualitat de vida del veïnat, tot reduint les desigualtats socials en salut. Per aconseguir-ho, es basen en aprofitar els recursos, equipaments i agents dels barris (equips d’atenció primària, serveis socials, veïnatge, entitats, plans comunitaris, etc)  per organitzar activitats esportives o artístiques. D’aquesta manera, els i les participants fan xarxa, coneixen altres veïns i descobreixen equipaments del territori, alhora que l’activitat serveix com a eina terapèutica que, en alguns casos, busca reduir la medicalització. I és que es tracta d’una estratègia molt útil, per exemple, contra la soledat no volguda o per millorar aspectes de la salut mental.  També s’ha treballat la prevenció de riscos per a la salut o prevenció en l’àmbit de drogues, per exemple.

Durant l’any 2022, Salut als Barris va oferir més de dues-centes propostes en què han participat prop de 13.000 persones i més de 500 agents dels barris. La mesura està dotada d’un pressupost total de més de 4,5 M d’euros i s’executarà fins a l’any 2030.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies