Dimecres, febrer 28, 2024
Cultura

Els Propis engeguen els motors del centenari amb el concurs per trobar del logotip de la commemoració

El Centre Cultural Els Propis culminarà els actes dels 100 anys d’història l’octubre de 2025 amb l’anhel d’haver estrenat la nova seu abans

No es compleixen 100 anys cada dia. El Centre Cultural Els Propis els farà el 1925 i ja s’ha posat en marxa per celebrar-ho com cal des de la tardor de 2024. Ja han constituït una comissió específica per a tal fi i la primera acció és petita però important: cercar la imatge que acompanyarà l’entitat durant les celebracions d’aquest segle de vida. Per trobar-la han convocat un concurs de cartells amb un premi de 300 euros (menys impostos) per a la proposta guanyadora.

Podeu consultar les bases en aquest enllaç, però us podem avançar que els cartells han d’incloure el lema “Centre Cultural Els Propis, 100 anys amb tu. 1925-2025” i el logotip de l’entitat a la part inferior. A més, les propostes, en quatricolor, han de fer referència a la cultura, la festa, l’espai públic, la música, la celebració en comunitat, les activitatsctransversals i el districte de Nou Barris entre altres. Teniu temps per presentar-vos per correu electrònic fins al dimarts 30 d’abril de 2024, a les 14h.

Des de 1925 a Verdum

L’entitat es va fundar l’any 1925 en un Verdum ben diferent al que coneixem avui dia, amb poques cases i moltes vinyes, com una associació de propietaris que, entre altres coses, va dinamitzar la vida cultural de la zona: van organitzar la priemra cavalcada de reis de Nou Barris, acull grups tan històrics com l’Agtupació Sardanista de les Roquetes, la Banda Simfònica de Roquetes-Nou Barris, el grup de cant coral,… A més, també realitzen presentacions de llibres, tallers, exposicions, concerts i la jornada Aplecat, el major aplec de cultura popular catalana a Nou Barris.

Tot plegat fora de la seva seu, al final de la via Júlia, que fa un parell d’anys van haver de buidar per l’inici d’unes obres que, per raons econòmiques, s’han aturat fa més d’un any. La guerra d’Ucraïna, la inflació i problemes sobrevinguts han obligat l’entitat a aturar un projecte ambiciós i dispersar l’activitat en altres equipaments dels voltants o al’espai públic. Tanamteix, els Propis confien en poder trobar recursos i reanudar l’obra, de manera que la inauguració del nou edifici, més gran, icònic i modern, pugui celebrar-se enel marc del centenari.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies