Dimecres, febrer 28, 2024
CulturaEl Turó de la Peira

Can Basté exposa “L’Art que cura”: fotografies i poemes contra el malestar psicològic

 La mostra fusiona els projectes literaris i artístic de l’Associació Sociocultural Matissos

L’Associació Sociocultural Matissos defensa l’art com la millor eina per a la integració, la recuperació i la rehabilitació de persones usuàries dels serveis de Salut Mental, és a dir, que pateixen o han patit un malestar psicològic greu al llarg de la seva vida. Des de fa anys, a Matissos s’hi desenvolupen tallers de poesia, fotografia, art, música i teatre. Amb seu entre Can Peguera i el Turó de la Peira, aquests dies podeu trobar al centre cívic Can Basté la fusió de dos d’aquests tallers: el de fotografia i el de poesia.

A “L’Art que cura” les fotografies posen imatges als poemes, i tot plegat creen atmosferes úniques amb un esclat de colors, lletres i dibuixos. Al darrere, hi ha la voluntat dels membres de Matissos de convidar a la reflexió i visibilitzar el desconeixement o, pitjor encara, invisibilització, de la salut mental en una societat que defineixen com a individualista. Pre trencar aquesta barrera i sobretot, per trencar els estigmes que encara queden sobre les malalties de salut mental, els creadors opten per mostrar les seves emocions, patiments i món interior. I tot això, a més, al mateix temps que cercaven la bellesa, l’art.

Podeu visitar l’exposició a la Sala Golfes de Can Basté fins al proper 2 de març.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies