Dimecres, febrer 28, 2024
Torre Baró

Nou atac vandàlic contra el faristol commemoratiu del moviment veïnal 9 Barris

La placa, situada al costat del metro de Torre Baró, presenta pintades i ratlladures

Novament ha estat vandalitzat el faristol que recorda la fundació i lluita de l’unió veïnal dels 9 Barris contra un pla urbanístic de l’alcalde Porcioles. Una unió que va acabar donant nom al districte: 9 Barris, quan es va crear el districte, ara just fa 40 anys. Aquest cop el vinil que recobreix el faristol ha estat ratllat amb algun objecte afilat i, per si no fos poc, també ha estat grafitejat. Amb tot això, ara es fa difícil poder llegir el text i veure les fotos que il·lustren la història d’aquest primer moviment veïnal dels nostres barris.

Aquest faristol es va inaugurar el 2019 a l’avinguda de l’Escolapi Càncer, just a tocar de la sortida del metro de Torre Baró. Un lloc que no és casual, sinó que va ser on es va fundar aquesta unió veïnal. En els gairebé cinc anys que fa que hi és, el faristol ha patit, amb aquest, tres atacs incívics. El darrer va ser al desembre de 2022 i, fins ara, l’Ajuntament ha renovat el vinil davant la queixa i demanda de l’Arxiu Històric de Roquetes -Nou Barris.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies