Dimecres, febrer 28, 2024
CulturaLa Guineueta

La comunitat xinesa de Nou Barris celebra el nou any del Drac

S’avancen a la celebració oficial del 10 de febrer amb danses, el ball del drac i la col·locació de fanalets al balcó de la Seu del Districte

Queden prop de dues setmanes perquè el calendari xinès enceti l’any nou, que aquest 2024 correspon al Drac. Però la comunitat xinesa de casa nostra s’ha avançat a les celebracions amb un acte ahir al matí a la plaça Major de Nou Barris. La raó, és que n’hi ha qui aprofitarà per marxar a la Xina per viure allà la festa, però no han volgut renunciar a fer alguna petita celebració també al districte on viuen.

Primer de tot, i com ja és tradicional des de fa alguns anys, els membres de l’associació multicultural Amanecer, ajudats per l’eix comercial de Nou Barris Centre Comerç, van penjar fanalets vermells del balcó de la Seu del Districte. Un cop engal·lanat, van encetar el ball del drac. Un llarg drac groc va anar fent zig-zag al ritme de la música per la plaça i entre les columnes de la seu. La mostra de tradició i folklore xinès va continuar amb algunes danses. Tot plegat va agafar per sorpresa els veïns i veïnes que passejaven per la plaça Major o s’adreçaven a Districte.

Va ser un acte pràcticament simbòlic, per no deixar passar la festa. Aquest any no hi ha previst celebrar la cercavila i la resta d’actes que altres anys han tingut lloc a la via Júlia i la seva Marquesina. Tanmateix, la intenció és recuperar la tradició a partir de l’any vinent. Pel que fa a la resta de Barcelona, sí que hi ha agendada una festa oficial el proper 3 de febrer a l’Arc de Triomf.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies