Dimecres, febrer 28, 2024
CulturaLa Prosperitat

Presentació del llibre sobre la vida, la lluita i la solidaritat dels noubarriencs Maruja Ruiz i Nando

La Fundació Cipriano García organitza l’acte a les 18h al Casal de Barri de la Prosperitat amb la presència de l’autora, Núria Sánchez

A ‘Cuando vengan los nuestros. Nando y Maruja, una historia de solidaridades’ Nuria Sánchez Masip relata la història d’una de les líders històriques de la Prosperitat, Maruja Ruiz, i del seu marit. Tota una trajectòria des de la infantesa al poble, a Andalusia, marcada per la repressió a la família per part del franquisme, fins a la seva arribada a Barcelona, la implicació política al PSUC, a les lluites veïnals del barri, com la dels semàfors, o sindicals, com la tancada a l’església de Sant Andreu del Palomar per protestar contra l’acomiadament de 1.800 treballadors de la Motor Ibérica, entre ells, el seu marit, Nando. Són alguns dels molts capítols, lluites i solidaritat de dues vides que volen servir com a mostra del que van viure molts altres obrers en els anys del franquisme. Pinzellades d’unes vides molt intenses, ja que Maruja ha estat i és present també al comitè d’agermanament amb El Cerro (Cuba), al Casal de Gent Gran de la Prosperitat…

Aquesta tarda a les 18h Nuria Sánchez, com a autora, presentarà el llibre al Casal de Barri de la Prosperitat. Ho farà acompanyada d’Eduard Navarro, secretari general del PSUC, i Marc Andreu, director de la Fundació Cipriano García, que ha donat suport a la publicació, dins la col·lecció Materials d’arxiu.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies