Dimecres, febrer 28, 2024
Nou BarrisSocietat

Nou equipaments de Nou Barris participen en la Marató per l’Emergència climàtica

Els beneficis que se n’obtinguin serviran per pal·liar els efectes de l’emergència climàtica en les persones grans

Un febrer més, Nou Barris participa activament en la Marató per l’Emergència climàtica. Es tracta d’una campanya de sensibilització i de bones pràctiques pel que fa a l’ús i el consum d’energia i aigua que porten a terme diversos edificis municipals durant quatre setmanes, i que destina l’estalvi econòmic que s’hagi aconseguit en aquest període a projectes per donar resposta a l’emergència climàtica. A tot Barcelona, aquest any hi participen més de cinquanta edificis i equipaments i té lloc del 2 de febrer a l’1 de març de 2024. A Nou Barris ho fa a través d’aquests nou equipaments:

  • CEM Artesania
  • Escola Bressol Municipal Nenes i nens
  • Institut Escola Oriol Martorell
  • Institut Manuel Carrasco i Formiguera
  • Seu Districte Nou Barris
  • Espai Jove Les Basses
  • Biblioteca Zona Nord
  • CC Zona Nord
  • Ateneu Popular de Nou Barris

Amb aquesta acció l’Ajuntament vol posar el focus en la necessitat d’actuar davant la situació d’emergència climàtica en la qual ens trobem. El ritme de consum d’aigua i energia de la societat actual no és sostenible i té greus conseqüències per al conjunt del planeta. A través dels nostres hàbits de consum d’aigua i energia, així com de generació i separació de residus, podem minimitzar la nostra contribució al canvi climàtic.

Durant quatre setmanes del mes de febrer, les persones treballadores i usuàries fan actuacions per reduir els consums en els espais municipals que participen en la Marató. Setmanalment es fa un control dels consums d’aigua, electricitat i gas natural per calcular les emissions de CO2 associades, amb l’objectiu de rebaixar els consums respecte al període de referència.

L’estalvi econòmic calculat es destina a projectes de lluita contra l’emergència climàtica. Enguany, a ajudar a pal·liar els efectes de l’emergència climàtica en les persones grans.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies