Dissabte, abril 13, 2024
La ProsperitatUrbanisme

La Prosperitat rep les claus del nou casal de joves i ja té plans per al solar ocupat ara pels mòduls

Els barracons del casal de joves es retiraran un cop acabi tot el trasllat al nou equipament, a l’abril

Els joves de la Prosperitat són a punt d’obrir una nova etapa al tan desitjat nou casal, que s’ha construït a pocs metres dels barracons on han passat els darrers 12 anys. Han rebut ja les claus i, per tant, ja poden començar a fer el trasllat i l’organització de tota l’activitat i programació al nou edifici.

Ha estat una llarga espera plena d’obstacles, que va arrencar amb el tancament del casal de joves del carrer de Joaquim Valls per part de l’Ajuntament l’any 2011, després de les denúncies de soroll per via penal d’alguns veïns, especialment pels concerts de La Quarta. Ni tan sols unes obres per insonoritzar l’edifici van poder evitar el tancament.

Tot plegat queda ara enrere i està previst que en els dos propers mesos els barracons de lloguer instal·lats a la pastilla de Renfe-Meridiana qeudaran buits i desapareixeran. Per a l’espai que quedarà un cop siguin fora, el veïnat de la Prosperitat ja té una proposta: ampliar l’hort urbà Ecovincles, gestionat per la cooperativa de consum responsable Userda 9B i l’AV Prosperitat. Aquesta ampliació no és només per estendre el verd- amb permís de la sequera- sinó també per tenir més espai per a les activitats d’educació ambiental que se solen fer-se. I més ara que l’Ajuntament els ha renovat quatre anys més la concessió del terreny actual per al projecte. Amb l’ampliació des d’Ecovincles es pretén ampliar el ventall de tallers, xerrades i reunions. A més, defensen que l’hort podria ser més visible i accessible, i es podria aprofitar per tenir uns lavabos i un espai per a les eines.

Però això seria només el principi. A mig termini les entitats de la Prosperitat volen dibuixar la pastilla, que té qualificació de zona verda, per tal de projectar la reurbanització definitiva amb la implicació del barri i amb  nous projectes mediambientals. Entre aquests es proposa el col·lectiu Date una Huerta, pendent de desnonament del solar de Joaquim Valls (curiosament, ben a prop del local històric del casal de joves).

El veïnat, segons explica al web de l’associació de veïns, proposa “conscients de l’episodi de sequera” iniciatives sostenibles “com la recuperació de llavors, el desenvolupament de cultius locals o l’enjardinament de l’espai amb plantes aromàtiques, amb la perspectiva de continuar amb la tasca de pedagogia ambiental que realitza l’hort Ecovincles a la vegada que guanyar un nou espai d’esbarjo i trobada per al veïnat i els diferents col·lectius actius a la Prosperitat”.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies