Diumenge, abril 14, 2024
La GuineuetaSocietat

Queixes pels canvis als instituts Guineueta i Pablo Picasso

El Consorci d’Educació ha decidit especialitzar els dos centres per fer-los més potents, però això implica traslladar alguna oferta educativa actual

Els instituts de la Guineueta -situat a la via Favència- i el Pablo Picasso -de la plaça dels Eucaliptus de Torre Baró- viuran una transformació a partir de l’any vinent. El Consorci d’Educació està duent a terme un pla director de transformació de centres d’FP, amb horitzó al 2030, que passa per especialitzar els instituts en àmbits concrets i sempre que es pot, a prop d’empreses del sector. La intenció és facilitar el pas de les aules al món laboral als alumnes. Aquesta és la filosofia. A la pràctica implica instituts on ara mateix s’imparteixen estudis diversos, substitueixen alguns d’aquests estudis per d’altres especialitzats en l’àmbit concret. Aquest és el canvi al que s’enfronten dos instituts de Nou Barris en un futur proper.

D’una banda, l’institut Guineueta ha estat triat com a centre especialitzat en seguretat, emergències i mobilitat. Això implica que l’any vinent els alumnes d’FP de l’àmbit de la informàtica, de la administració i alguns de sanitat es traslladaran a altres centres. Els d’informàtica, a l’institut TIC de Barcelona, al 22@. Els d’administració a un nou institut de formació empresarial. I els de sanitat segurament es mouran al tercer institut especialitzat que s’estrenarà el curs vinent (junt amb la Guineueta i el nou de formació empresarial): l’institut Vall d’Hebron, que ofertarà estudis de sanitat i mantindrà col·laboració amb l’Hospital de la Vall d’Hebron.

A més, els alumnes d’ESO que encara estudien a l’institut Guineueta hauran d’acabar la secundària obligatòria a l’institut Flos i Calcat, a l’avinguda de Rio de Janeiro. El Consorci veu incompatible la secundària amb graus professionalitzadors en un mateix centre.

Aquests canvis no han sentat bé i ha aixecat queixes per part de veïnat i algun professorat, que considera que s’ha de mantenir l’oferta per evitar abandó escolar.

En una altra línia, l’institut Picasso anirà tancant l’ensenyament de secundària obligatòria. Aquí la possibilitat amb més força és l’especialització en esport i activitats físiques. Tanmateix, així com per als instituts Guineueta, Vall d’Hebron i l’encara desconegut de formació empresarial, hi ha data, el curs vinent; en el cas del Picasso encara no s’ha fixat quan començaria la seva nova etapa d’ensenyaments postobligatoris. Una transformació que ja ha provocat les protestes de claustre, alumens i veïnes, que es van manifestar fa uns dies a la porta de l’institut.

No és l’única protesta. Aquest dimecres 21 a la tarda hi ha una altra concentració convocada a la plaça d’Urquinaona en protesta per la reordenació de l’FP i els canvis que s’estan introduint.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies