Diumenge, abril 14, 2024
Nou BarrisSocietat

(VIDEOS) El Comitè de Solidaritat Nou Barris amb Palestina il·lustra el patiment de Gaza en una exposició i dos murals

Es tracta d’imatges captades per fotoperiodistes que estan treballant actualment a la franja de Gaza

Des de fa quatre mesos, el Comitè de Solidaritat amb Palestina de Nou Barris treballa per conscienciar la gent i exigir un alto el foc a la franja de Gaza. Des de l’octubre ha convocat marxes, debats i ha organitzat una exposició i dos grans murals. Anem per parts. La Biblioteca de Nou Barris acull fins al 29 de febrer la mostra ‘Palestina: Al límit de l’esperança”, un recull de fotografies de Activestills, un col·lectiu de fotoperiodistes compromès amb el poble palestí, els seus drets i llibertats. Es tracta d’una exposició que anirà rodant per altres biblioteques i equipaments del districte i que us portem aquí en aquest vídeo:

 

D’altra banda, el comitè solidari també ha donat suport a la campanya internacional Unmute Gaza, que impulsen artistes i fotògrafs. Consisteix en tot de fotografies fetes per professionals a Palestina en aquests mesos de conflicte i que artistes de tot el món han passat per un filtre artístic i li han afegit el símbol de “mute”, de silenciar, el típic altaveu barrat. La idea és exposar que aquestes imatges de mares plorant, ciutats destruïdes i patiment de la població se silencien. En base a aquesta idea, s’han fet dos murals. Un a un dels murs de l’Ateneu Popular de 9 Barris, amb la col·laboració de les famílies, i l’altre al gran transformador elèctric de la Plàstica Flor, al passeig de Valldaura entre els carrers de Santa Engràcia i Boada. En aquest transformador, a més, tmabé s’ha pintat una gran bandera palestina i un altre mural que qüestiona en anglès ‘Pots veure’ns morir?’, novament com una crida a no tancar els ulls al que està passant a Gaza.

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies