Diumenge, abril 14, 2024
CulturaLa Guineueta

(VÍDEO) El Dia d’Andalusia i Nou Barris

El parc de la Guineueta acull aquest diumenge una nova commemoració de la diada andalusa i l’ofrena floral a Blas Infante

El Centro Cultural García Lorca celebra avui diumenge una nova edició del Dia d’Andalusia al parc de la Guineueta. Una tradició ja de dècades que comptarà, com sempre, amb una missa rociera a les 11h del matí, seguida de l’ofrena floral a Blas Infante i, a les 14h,  dinar amb potaje andalús cuinat pels membres del centre cultural. A la tarda, hi haurà actuacions de ball fins a les 17h.

Cada any el Parc de la Guineueta es converteix en el gran escenari de la festa andalusa, el diumenge més proper al 28 de febrer, que és exactament el dia festiu d’aquesta comunitat autònoma. I per què al Parc de la Guineueta? donc perquè, a més de la gran quantitat d’andalusos de la zona, l’any 1982 s’hi van construir en aquest parc dos monuments relacionats amb Andalusia. D’una banda, l’escultura amb vuit columnes trencades, obra de Josep Lluís Delgado, que representen les vuit províncies. Ben a prop, el bust de Blas Infante, considerat pare de l’andalusisme.  Va crear les Juntas Liberalistas de Andalucía i els Centros Andaluces, institucions adreçades a difondre la història i cultura andaluses. A més, va ser autor del Anteproyecto de Bases para el Estatuto de Autonomía de Andalucía, que mai es va portar a la pràctica a causa de l’esclat de la Guerra Civil. Blas Infante va morir afusellat per les tropes franquistes.

Els equips de Nou Barris TV (Nou Barris Net) hem gravat desenes de diades andaluses al Parc de la Guineueta. Us portem la de fa just vint anys:

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies