Dissabte, abril 13, 2024
Can PegueraUrbanisme

Can Peguera inaugura oficialment el nou Balcó d’Equipaments

Es tracta de les escales i ascensors que fan més accessible la connexió entre les casetes blanques i el casal de barri i Centre Obert

Després de molts retards, aquest dissabte una festa posa fi a les obres que han transformat la connexió de Can Peguera amb els seus equipaments: el casal de barri la Cosa Nostra, el CEE Públic Josep Pla, els jardins i la pista esportiva del Centre de Dia Llar-residència del Dr. Pi i Molist, i l’Associació juvenil “Tronada”, centre obert Tronada, entre d’altres) i també amb el parc del Turó de la Peira. És l’anomenat Balcó d’Equipaments, un projecte de més de 4 milions d’euros, finançat pel Pla de Barris i Districte de Nou Barris,

S’ha fet, de moment, la primera de les tres fases previstes, entre els carrers de Beret fins al passeig de Fabra i Puig, el carrer Vila-seca, i el carrer Biure. Un àmbit amb una superfície de 10.584 m² i on s’ha instal·lat un nou ascensor al carrer de Vila-seca i s’ha fet la millora dels altres ascensors prèviament existents a la Cosa Nostra i també al carrer Vila-seca. També s’han creat nous trams d’escales, com per exemple el tram entre Vila-seca i el carrer de Biure. En tot aquest entorn s’ha renovat l’enllumenat públic, el paviment, els guals i els escocells.

Han estat molts més mesos d’obres dels previstos, per problemes o desajustos amb la instal·lació dels ascensors o per la sorpresa que va sorgir en el moment en què es va enderrocar el mur de contenció de formigó: una entrada al refugi antiaeri de Can Peguera que els més grans del barri recordaven i que les màquines van treure a la llum. Això va fer necessari estudis arqueològics i de l’estat de conservació. Finalment, es va decidir tapar l’entrada donat el mal estat de la galeria, en espera d’una futura rehabilitació.

Ara els veïns esperen una nova fase del Blacó d’Equipaments i temen que les obres, que se situaran sota el casal de barri, puguin afectar les altres galeries del refugi antiaeri, que de per si, ja tenen alguns esfondraments a causa de la humitat i els materials.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies