Diumenge, abril 14, 2024
Les RoquetesUrbanisme

L’Institut Escola Antaviana culmina la seva transformació

Aquest cap de setmana ha estrenat amb una festa els nous espais i la sala artística AAsfàltica

L’Antaviana ha celebrat aquest dissabte passat la finalització d’una transformació educativa i de l’equipament que va començar fa sis anys. El 2018 el Consorci d’Educació de Barcelona va engegar el procés per incorporar la secundària a la fins aleshores escola de primària. Es faria de forma progressiva: és a dir, els alumnes de sisè de primària anirien obrint camí i creant nous cursos cada any fins completar els quatre de la ESO. Al mateix temps, s’anirien fent les obres per donar cabuda a tot l’alumnat que, en un primer moment, van començar en mòduls prefabricats. La transformació en institut escola era una demanda de feia temps del llavor el director del centre, Francesc Freixanet, que defensava que aquest model facilitaria que els joves continuesin estudiant un cop acabessin la primària i ajudaria a combatre l’abandó escolar prematur.

Avui dia,  l’Antaviana és un institut-escola de dues línies. A aquella primera fase d’ampliació del centre, que han consistit en l’ampliació de l’edifici d’infantil i primària, l’han seguit d’altres com la construcció del nou edifici de secundària, i ha estat ara que s’ha acabat aquesta tercera fase d’obres d’ampliació, finançades pel Pla de Barris i executades totes pel Consorci d’Educació de Barcelona. Aquesta última fase ha posat l’accent en la construcció de diversos espais polivalents, una sala de caràcter escènic i el gimnàs que donen sentit al projecte artístic del centre.

Aquest eix artístic de l’IE Antaviana s’emmarca al programa Caixa d’Eines del Pla de Barris, un programa d’Educació i Cultura que incorpora la disciplina artística al currículum escolar, així com també ho fa en horari no lectiu a través del programa Extra! Extra!. La nova sala cultural del centre s’anomena Sala AAsfàltica, fent una picada d’ullet a la història de l’Ateneu Popular de 9 Barris, equipament veí amb què tenen també una col·laboració estreta. De fet, apliquen tècniques de circ a l’educació físcia, amb l’ajut de mestres en circ social de l’Ateneu.

S’ha guanyat un nou edifici unit al centre educatiu que incorpora tres sales polivalents, una d’elles amb equipament tècnic professional de so i llum per donar sortida a espectacles d’arts escèniques. D’altra banda, també s’ha dotat d’un gimnàs amb vestidors. Amb aquestes noves instal·lacions el centre suma 866 m² nous i disposa ara després de la transformació a institut-escola d’un total de 6.241 m², 2.513m² més que en l’inici de l’actuació el 2018 quan tenia 3.728 m² i era una escola. Aquesta segona fase de l’obra finançada pel Pla de Barris ha suposat una inversió de 3.000.000€., essent el total d’inversió feta des del 2018 de 7.100.000€.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies