Diumenge, abril 14, 2024
Audiència pública i PlenariNou Barris

Les queixes per soroll centren part de l’atenció de l’Audiència Pública

Els carrils bici de passeig de Valldaura o d’Arnau d’Oms, o els aparcaments pendents de comercialitzar, entre altres temes

La primera Audiència Pública de l’any a Nou Barris ha tingut un tema que va sorgir diversos cops però des de diversos punts de vista. Des de la Guineueta una veïna es va queixar del soroll que es genera des del Casal de Joves de la Guineueta, sobretot les nits del cap de setmana en què els joves organizen festes. Va reclamar que des de Districte se’le retiri el permís per fer festes i utilitzar el pati del casal a les nits. El regidor va dirigir la veïna cap a les entitats del barri per tractar el tema, tot recordant que el casal està gestionat des de la gestió cívica.

Una altra vessant del soroll és la que van denunciar uns veïns del carrer de Viladrosa, a Verdum: la d’un pis turístic dins una escala de veïns i veïnes ben farts dels sorolls, de maletes colpejant els graons de l’escala i altres molèsties. Segons els veïns, aquest pist té llicència emesa per la Generalitat al 2015. Això, els va explicar el regidor Xavier Marcé, deixava aquest cas fora de la moratòria de 2017, però si s’aplica el darrer acord sobre pisos turístics els veïns podrien tenir l’esperança que la caducitat de les llicències en cinc anys puguin resoldre la situació. En tot cas, els va convidar a parlar amb el propietari o bé emprendre accions legals.

I un altre cas de soroll és l’exposat per uns veïns de Porta. Van reclamar solucions per al soroll que, diuen, es genera a les instal·lacions de la petanca Alcúdia. Van explicar que són fins a dotze hores de molèsties per la música, les converses o el so de les boles de petanca. En aquest cas des de Districte es va respondre que ja s’havien reunit amb el club després que ja s’expressés aquesta queixa al darrer plenari i que la versió del club és ben diferent. Sigui com sigui, els han imposat tres actuacions per minvar les molèsties veïnals: definir en un cartell l’horari d’ús de les instal·lacions; limitar a una a l’any les barbacoes; i que el bar només el puguin utilitzar els socis i sòcies.

Els mateixos veïns també es van queixar dels lladrucs a les nits del gossos que corren deslligats a la plaça del costat d’aquestes pistes de petanca. I també de la gent que participa als botellots al mateix espai.

A banda dels soroll, també es va parlar de diversos punts de la Guineueta. L’associació veïnal va tornar a reclamar un pla específic per al barri, va insistir en la reurbanització de la fase 4 (que segons Districte ara n’iniciarà la realització de l’avantprojecte, previ al projecte executiu i es preveu començar les obres aquest mandat) i els problemes amb les canonades i l’aigua. També es van queixar dels perills del carril bici del passeig de Valldaura perquè circula per sobre de la vorera i van afirmar que havien documentat alguns accidents. El regidor Marcé va acceptar la queixa i va explicar que tant en aquest cas com en el del carrer d’Arnau d’Oms i el de Piferrer estan en espera de conèixer els criteris de Mobilitat, però que presenten molts factors que fan complexa la solució, a causa del carril bus, contenidors, aparcaments…

Va sorgir també el problema dels aparcaments buits, tant de Torre Baró com els de la Trinitat Nova. Aquests darrers fa vuit anys que estan bloquejats perquè pertanyien a Regesa i aquesta empresa pública va desapareèixer; però el gerent Gabriel Duarte i el regidor Xavier Marcé van demanar un parell de setmane per comprovar si poden resoldre el problema que ara rau en el preu de les places. Per problemes burocràtics no s’ha pogut tramitat un acord que respectés el preu conveniat amb el veïnat quan va arrencar la remodelació de la Trinitat Nova, l’any 2006.

A més, també hi van haver queixes sobre deficiències i problemes a l’illa F, un edifici d’habitatges de lloguer lliurat fa un any a Torre Baró. Segons la inquilina que va parlar a l’audiència, a més dels problemes, encara no han pogut notar els beneficis de les plaque fotovoltaiques o l’aerotèrmia. “En moments de pics de temperatura, no n’hi ha prou”, va assegurar la veïna.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies