Dissabte, abril 13, 2024
La Prosperitat

(VIDEO) Date una Huerta demana temps i un nou espai

Caducada la cessió d’ús, confien en moure’s al solar dels barracons del Casal de Joves de la Prosperitat un cop desmantellats

L’hort jardí Date una Huerta, a la Prosperitat, es troba ara en un “impass”. La cessió d’ús aconseguida després d’una sèrie d’intents de desnonament i de la mediació de l’Ajuntament va acabar l’1 de gener i la propietat ja ha dit que no es prorrogarà. Així les coses, el col·lectiu té coll avall que ha de marxar del solar de Joaquim Valls, però té dues peticions. La primera és poder moure el projecte al solar que deixaran els barracons que fins ara són el Casal de Joves de la Prosperitat, que es troba en ple procés de trasllat al nou equipament, tot just al costat. La segona, és temps perquè aquest trasllat culmini i es pugui condicionar l’espai per plantar-hi.

Al darrer plenari de Nou Barris el govern de Xavier Marcé es va posicionar a favor d’intentar mediar de nou amb la propietat, un fons voltor, per aconseguir més temps. Van dir intentar, ja que la darrera paraula serà d’aquesta propietat.

I tot reconeixent la tasca del projecte. El solar es va ocupar fa uns vuit anys, amb la intenció de posar remei a la brutícia i les rates que havien sorgit després que, un cop comprada i enderrocada la caseta que s’alçava al terreny, es deixés abandonat el solar. El van netejar, hi van crear un jardí, un hort i un lloc de trobada intergeneracional on s’hi fan actes culturals i també activitats amb grups d’infants o persones amb diversitat funcional.  A l’estiu el tros serveix de refugi climàtic.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies