Diumenge, abril 14, 2024
UrbanismeVerdum

Acaben les obres per fer més amable la plaça Verdum i els seus entorns

La sequera impedeix compleix una de les demandes veïnals més importants, el de plantar verd, que haurà d’esperar

Els veïns i veïnes ja han estrenat la plaça de Verdum després d’unes obres que han volgut transformar l’aspecte i dinàmica tant de la plaça com dels entorns: el carrer de Robert Robert i el paral·lel, sense nom. L’objectiu era convertir la zona en un espai de trobada, descans i joc. Per això s’ha renovat el mobiliari urbà i s’ha creat una colorida zona de jocs infantils.

A més, a la plaça en si, s’han construït grans jardineres a la mena de grades que salven el gran desnivell de la plaça. I és que entre les idees sorgides entre el veïnat per reformar aquest indret i fer-lo més amable, hi havia la de tenir més verd. Malauradament, la sequera persistent que patim ha impedit que es pugui plantar res, i caldrà esperar a que la situació millori i s’abandoni la situació d’emergència.

Pel que fa al carrer de Robert Robert s’ha projectat com un espai versàtil per a la vida del barri i per celebrar-hi esdeveniments de petit format. El carrer paral·lel s’ha consolidat com un carrer de joc inclusiu i accessible amb la instal·lació, també, de mobiliari d’estada i acompanyament.

La plaça reconstruïda l’any 2005 dels enderrocs de les Cases del Governador

Aquests canvis s’han fet en el marc del Pla de Barris de Roquetes-Verdun, i neix d’una reivindicació veïnal per adequar l’espai a les dinàmiques de convivència del veïnat i per millorar-ne la percepció urbana de falta de civisme en aquest espai. La plaça data de 2005, quan es va contruir després que el procés d’enderroc i substitució de les Cases del Governador fes desaparèixer la plaça de Verdum original, una plaça envoltada d’habitatges que era el cor del barri. La nova plaça, però, mai ha aconseguit convertir-se en el punt de trobada i relació de Verdum. En bona part degut al disseny, en forma de petites terrasses, que impedeix la realització d’actes.

Primer es va fer un procés participatiu per recollir totes les propostes veïnals per millorar la plaça i els seus voltants i l’octubre passat van arrencar les obres amb un pressupost de gairebé 600.000 euros.

 

 

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies