Diumenge, abril 14, 2024
La Trinitat Nova

L’Espai Benjamí acull una incubadora d’innovació digital de l’ Institut Tecnològic de Barcelona i l’Escola Deià

S’hi duen a terme cinc projectes, de realitat augmentada i virtual, ciberseguretat i videojocs

Els murs de l’Espai Benjamí, al carrer de la Fosca de la Trinitat Nova, amaguen des de fa uns mesos un centre d’innovació i emprenedoria de noves tecnologies. El comparteixen dos dels centres referents d’aquest àmbit a Barcelona, amb seu a Nou Barris: l’Institut Tecnològic de Barcelona i l’Escola Deià d’Art i Disseny.

Districte de Nou Barris ha invertit 240.000 euros en condicionar, convertir i fer-hi el manteniment d’una petita nau de l’Espai Benjamí en una mena de coworking, on alumnes dels dos centres comparteixen espai mentre desenvolupen, de cara a llençar-los al mercat, projectes de realitat virtual, realitat augmentada, ciberseguretat o videojocs. Tots ells coincideixen en explicar que amb aquest espai tenen una oportunitat que abans no tenien, de poder fer realitat projectes que d’altra manera seria complicat, i, a més, ben a prop del centre educatiu. I és que les dues escoles professionalitzadores apunten que és molt important per a elles interactuar i fer projectes amb el barri, l’entorn i el veïnat.

En el cas de l’Institut Tecnològic de Barcelona, els alumnes, amb el suport de professors del centre, duen a terme tres projectes. D’una banda, un kit de ciberseguretat per a la millora dels sistemes de seguretat i privacitat de dades de les PIMES. El segon, consisteix en el disseny, la implementació i la programació de kits d’aplicació i components per a un robot col·laboratiu. I, per últim, una aplicació de realitat augmentada que permetrà fer un itinerari pels escenaris de la Vaga de la Canadenca i del Noi del Sucre, tot reproduint les imatges i informació del llibre editat per la Fundació Cipriano García.

A l’Escola Deià d’Art i Disseny s’hi treballa amb dos equips, tutelats per dos exalumnes. D’una banda, estan creant una experiència immersiva amb ulleres 3D similar a un scape room, en què el públic adolescent viurà en primera persona una història basada en una rondalla catalana, la del Dimoni Cucarell. El repte serà trobar totes les peces d’un bust trencat perquè pugui celebrar-se la revetlla de Sant Joan. El projecte vol ser el primer d’una biblioteca virtual, el Contacontes, adreçada a públics de diferents edats. El segon proejcte que duen a terme és un videojoc programat amb paràmetres d’accessibilitat per a persones amb diversitat funcional. Es treballa en aspectes com l’ajustament de la mida de text, la inclusió de subtítols o el disseny d’icones representatives i de fàcil identificació, entre d’altres.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies