Les arts escèniques entren a les aules de l’Institut Guineueta

Els alumnes aprenen música i dansa dins l’horari escolar

L’Institut Guineueta no ofereix formació artística específica en dansa ni en música, però són dues arts molt presents al centre. Està inscrit en dos projectes artístics, el musical Simfònic, i el Tot Dansa, que fomenta la dansa contemporània com a eina formativa. Els alumnes participants són aquells que trien la música com a assignatura optativa, de manera que, dins l’horari escolar, estudien flauta amb el professor de música, i dansa gràcies al ballarí i coreògraf Álvaro de la Peña. La música i la dansa aporten als nois i noies l’aprenentatge i el desenvolupament de la creativitat, l’expressivitat i la desinhibició del moviment.

D’una banda els joves de l’Institut Guineueta participen a Tot Dansa, una iniciativa del Mercat de les Flors, Institut del Teatre i Institut d’Educació de Barcelona (IMEB), per apropar la dansa contemporània als estudiants i introduir la dansa com una vivència i experiència positiva, tant personal com col•lectiva. Durant sis mesos, els alumnes han amb un coreògraf professional escollit per concurs públic, Álvaro de la Peña, i finalment van presentar el seu espectacle al Mercat de les Flors a principis de juny.

Paral•lelament, els joves s’han instruït en l’art de tocar la flauta amb el seu mestre de música. L’objectiu és tocar dins el Festival Simfònic, un certamen que omple de recitals tota la ciutat el 13 de juny. Els organitzadors, l’Associació SIMFONIC pretenen d’aquesta manera visualitzar la tasca que realitzen les escoles de música, aconseguint que els joves músics siguin els protagonistes. Els intèrprets són, per tant, tots alumnes d’escoles de música, menys l’Institut Guineueta que hi participa com a excepció. Un fet que els omple d’orgull.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies