“A Peu Guineueta” contra el sedentarisme

El CAP Guineueta promou l’esport amb caminades pel barri

El CAP Guineueta ha estrenat aquest mes el programa de promoció de l’Activitat Física “A PEU Guineueta”. Cada dimecres una trentena de veïns s’apleguen per sortir a caminar pel barri, tot xerrant i fent salut. Esperança Martín, metgessa de família del CAP Guineueta i responsable de l’activitat ens destaca que: “Promoure l’activitat física en grup aporta un plus que és el de la sociabilitat, compartir una activitat amb més gent que ha demostrat que dóna benestar a la gent i la fa feliç.”

La iniciativa vol incentivar la pràctica esportiva entre els veïns per millorar la seva salut. El principal argument és la relació entre sedentarisme i l’augment de moltes de les malalties cròniques com la diabetis mellitus, la hipertensió arterial i les malalaties cardiovasculars. Els professionals de la salut han detectat que moltes persones no fan exercici per manca d’incentiu o mandra de sortir a caminar sense acompanyant. Per aquesta raó han organitzat una sèrie de grups d’una trentena de persones que cada dimecres a les 10h recorren el barri durant una hora.

Fan exercici i alhora es coneixen i conversen, un altre factor – el de la sociabilitat- molt important en persones grans, tal i com ens destaca Maria Teresa Muñoz, una de les assistent a les caminades: “Caminar per mi mateixa ho trobo molt avorrit i no m’agrada. En canvi, sortir en grup m’agrada perquè unes estonetes parles amb una companya, unes altres amb una altra, vas fent camí i no te n’adones i ja has fet l’hora d’exercici.”

El programa A Peu preveu 6 setmanes d’intervenció en les quals una infermera i una metgessa acompanyaran els participants. Després, la idea és que el propi grup continui ell sol amb la dinàmica de quedar i sortir a caminar.

Al programa hi pot participar qualsevol persona major de 18 anys sedentària que sigui autònoma per desplaçar-se caminant, encara que sigui amb un bastó, una crossa o un caminador.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies