El castell de Torre Baró

El projecte Relligant Nou Barris dona a conéixer la història i les anècdotes del patrimoni del districte

Durant aquests dies de vacances us convidem a descobrir els elements de patrimoni de Nou Barris sense sortir de casa- si així ho preferiu- a través del web Relligant Nou Barris. És el projecte conjunt entre l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris i Projectart-Nou Barris Televisió (gestors de NouBarris.Net), que situa al mapa, explica i il·lustra amb imatges i fotografies la història d’aquells elements patrimonials del districte. Si consulteu el web el Relligant Nou Barris trobareu tots els punts distribuïts per barris i per possibles rutes a fer caminant per descobrir les masies, equipaments o escultures. En una vintena d’aquests llocs també hi trobareu el faristol del projecte, amb un resum històric de l’element i el QR que us enllaça al vídeo explicatiu. En total són 51 vídeos que anirem presentant-vos aquests dies.

Avui recordem la història del castell de Torre Baró. Si hi ha un símbol que identifiqui Nou Barris, aquest és el castell de Torre Baró. Situat entre els barris de Roquetes i Torre Baró, la seva figura és el logotip de moltes entitats culturals, socials i esportives del districte. Tot i l’aspecte medieval que té, el castell de Torre Baró és una construcció inacabada que data de principis del segle passat. Existeixen diverses històries a l’entorn de la construcció de la torre. La més popular diu que la va construir el baró de Pinós perquè s’hi guarís una filla malalta. Però, de fet, té uns orígens més prosaics.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies