La seu dels Propis serà més visible, accessible i sostenible

L’edifici de l’entitat ubicat a la via Júlia canviarà l’aspecte per dins i fora

El Centre Cultural els Propis acaba de presentar el projecte de la seva seu, ubicada a la via Júlia. Les obres començaran l’any vinent i renovaran completament la façana de l’edifici fent-la més visible des del carrer. “Volem que sigui un edifici de referència a la via Júlia – comenta Edgar Collado, president del Centre Cultural els Propis – La senyera presidirà la façana d’un manera molt discreta perquè tothom tingui clar que aquest és el centre de difusió de la cultura catalana més important de tot Nou Barris”. La nova façana serà molt més permeable a la llum natural, que il·luminarà els nous espais. A dins, s’aprofitarà l’estructura interior però amb modificacions i afegits. D’una banda es gira la posició de l’escenari a la planta principal, es mou uns metres l’entrada del centre per fer-lo accessible i s’aixeca una quarta planta a la part de dalt. També s’amplia l’altura de l’actual altell per reconvertir-lo en una tercera planta d’oficines per a les entitats i grups que formen part del centre. “L’actual edifici, construït l’any 1955 i de propietat del centre, ha quedat ja petit per al gruix d’associats i necessitava modernitzar-se”, explica Collado.

500.000 euros per dur a terme la reforma

La reforma, que es preveu que costarà 500.000 €, serà finançada per Districte de Nou Barris, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), la Generalitat, la Diputació de Barcelona i el Centre Cultural els Propis. Segons els càlculs de la junta de l’entitat, les obres començaran d’aquí poc, abans de la primavera, i tindran una durada màxima de dos anys. Mentre durin les obres, els grups i entitats traslladaran les activitats a altres espais del districte de Nou Barris. “Es podran mantenir totes les activitats, però en espais i equipaments separats – explica Collado-  La idea  també és reduir al mínim l’activitat interna i potenciar més les activitats al carrer, per donar-nos a conèixer a tothom.”

L’arquitecte noubarrienc Pau Díez Oliva convertirà la seu dels Propis en un espai modern, adaptat i sostenible. L’edifici tindrà una planta i mitja més que ara i la seva façana quedarà decorada amb una gran senyera de 15 metres d’altura. Pel que fa a l’espai interior, s’augmentarà el nombre de sales, es canviarà l’orientació de l’escenari principal, es renovarà el bar de la planta baixa  i es posarà un ascensor que comunicarà totes les plantes. De fet, la distribució de l’entrada canviarà per poder ubicar millor l’ascensor. L’entrada principal i la d’emergència s’intercanviaran.

Una entitat amb més de 90 anys

El Centre Cultural els Propis de Nou Barris compta ja amb més de 90 anys d’història al districte. És la seu de la Coral i l’Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé, així com de la Fundació Procat. Des dels Propis es realitzen nombrosos actes per als associats i també oberts a tothom com ara exposicions, concerts, xerrades, presentacions de llibres, debat ciutadà, sortides, ball o ioga. Al mateix temps organitza actes externs com l’Aplec de Cultura Popular Catalana, la Rebuda als Patges Reials o la Revetlla de Sant Joan.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies