Les entitats denuncien nous despreniments a la façana de Can Valent

Demanen a l’Ajuntament que en aquest mandat consolidi l’estructura de la masia protegida al catàleg del patrimoni de la ciutat

Les entitats de Porta i l’Arxiu Històric de les Roquetes – Nou Barris tornen alertar a l’Ajuntament sobre l’estat de degradació de la masia de Can Valent, de propietat municipal. Segons els veïns, en els darrers anys la masia ha perdut pedres de la teulada i les façanes. Els despreniments se sumen a la llista de desperfectes fruït de l’abandó i el vandalisme. Les entitats demanen a l’Ajuntament que executi amb urgència el projecte d’obres que va presentar als veïns la legislatura passada, per consolidar-ne l’estructura.

Fa dos anys districte va elaborar un estudi per determinar el grau de conservació de la masia, catalogada en el nivell C com a patrimoni de la ciutat. També van presentar un projecte d’obres per consolidar-ne l’estructura i evitar la ruïna definitiva, pressupostat en uns 700.000 euros. Segons l’Ajuntament, les actuacions incloses en aquest projecte podrien encaixar amb qualsevol ús que es pogués assignar en un futur a la masia.  El projecte de consolidació plantejava el desbrossament del terreny, eliminar els afegits i precondicionar els interiors per als futurs usos possibles. Les naus laterals de la masia connectarien amb una galeria, s’hi afegiria una escala i es deixaria un forat per a instal·lar-hi un ascensor. A més, la reconstrucció de la nau posterior permetria recuperar la volumetria original de la masia.

El projecte executiu de les obres, però, va saltar del mandat anterior a l’actual. I el veïns temen que, un cop més, torni a caure en aquesta legislatura. “Les notícies no són bones – lamenta Julián Lluis, de l’AV Porta- Sembla ser que no hi ha disposició en aquests moments per part de l’Ajuntament a començar a consolidar-la i fer un procés de rehabilitació. En aquests moments l’AV de Porta i les entitats de Transforma Porta continuarem reivindicant    que això es faci en aquest mandat.” També des de l’Arxiu Històric Roquetes-Nou Barris, Arnaldo Gil critica la inactivitat: “A la taula per la memòria ens venen un projecte genial amb els arquitectes a l’arxiu i ara te n’assabentes que no ho faran. Nosaltres el que demanen és que no caigui, almenys les estructures que hi ha, i també hi ha una figuera a dins que malmetrà la façana, el rellotge de sol que és una llàstima com està i que s’ha de recuperar.”

Per aquesta raó volen engegar una campanya per pressionar el govern de Nou Barris. Volen salvar l’estructura de l’edifici i, a partir d’aquí, projectar el seu futur. Des de les entitats de Porta, fa anys que ho tenen clar: “Volem que a la llarga pugui ser un element històric de la ciutat, i al mateix temps un centre de caràcter cultural com pot ser una escola d’horticultura.”, explica Julián Lluis, de l’AV Porta.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies