Diumenge, abril 14, 2024
CulturaVilapicina i la Torre Llobeta

Acció Perifèrica, una llibreria especialitzada en diversitat sexual a Nou Barris

El projecte també vol treballar en la sensibilització sobre els drets d’igualtat i el transfeminisme  

Vilapicina i la Torre Llobeta han estrenat fa unes setmanes una nova llibreria, Acció Perifèrica, especialitzada en diversitat sexual i transfeminisme. El nom d’Acció Perifèrica no és casual. L’impulsor del projecte, José Martínez Vicario, vol deixar clar que la intenció és “apropar a Nou Barris la cultura LGBTI i transfeminista”, ja que recorda la seva experiència pròpia. La d’un jove de Torre Baró a qui totes les llibreries que podien oferir-li recursos per entendre la seva pròpia identitat sexual o resoldre els seus dubtes, quedaven lluny del barri. Per això no ha dubtat en obrir la seva botiga al districte, al carrer de Francesc Bolós, 28.

En aquest establiment es poden trobar tot de llibres de teoria, però també literaris, per a totes les edats. “Tinc llibres infantils, encarats a educar en la igualtat; tinc llibres de teoria, com sobre els queer o història del LGBTI; i a banda també ofereixo llibres sobre feminisme, i sobre història de dones que no apareixen en els llibres de text però que ho mereixen”, ens explica.

Sensibilització i formació

Acció Perifèrica no és , però, només una llibreria. També és una base des de la qual Martínez Vicario vol treballar en la sensibilització sobre la divrsitat sexual. D’una banda, s’implica en organització d’esdeveniments que visibilitzin aquestes realitats. Un exemple ha estat la seva participació en l’Orgull de la Trini, el passat 16 de juliol.

D’altra banda, també s’ofereix per fer formació tant de professionals com ara mestres o monitors, com d’entitats que vulguin treballar en plans d’igualtat o oferir cursos sobre diversitat sexual.  També té la vista posada en fer xerrades i tallers, sobretot amb estudiants, amb adolescents, a qui vol ajudar per resoldre els possibles dubtes que tinguin, a lhora que es fomenta la tolerància.

NouBarris.Net

Vols rebre el butlletí?

Política de privacitat

Ús de "cookies"

Aquest lloc web utilitza "Cookies", pot veure la política de "cookies", aquí.

ACEPTAR
Aviso de cookies